detector.media
30.03.2015 20:52
У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії
У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії

30 березня в селі Лозова поблизу Тернополя на кілька годин підприємство «Тернопільобленерго» вимкнуло від електропостачання вежу Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ). Унаслідок цього протягом кількох годин у Тернополі та навколишніх районах був відсутній ефірний сигнал загальнонаціональних, регіональних і місцевих телеканалів і радіостанцій. Про це «Детектор медіа» повідомила генеральний директор тернопільського телеканалу TV-4 Юлія Винокур.

 

За її словами, енергетики вимкнули електроживлення вежі о 12:40 без попередження, а увімкнули близько 20:00 - теж без попередження. При цьому інших об'єктів і веж Тернопільської філії Концерну РРТ по області не вимикали. Зі слів пані Винокур, обленерго не пояснює причин чергового вимкнення та його вибірковості, і там ніхто це питання не коментує.

 

«Достукатися до обленерго неможливо. У Тернопільській філії Концерну РРТ кажуть, що боргів за електроенергію не мають, але обленерго вимагає передплати - 250 тис. гривень на місяць. РРТ, натомість, мотивує, що отримує кошти від своїх клієнтів вже за виконані угоди, а не за передплатою, і всі ці кошти надходять у Київ, який централізовано оплачує рахунки за електроспоживання. У філії самі дивуються, що відбувається. Адже в інших областях, де дійсно є борги за електроенергію, веж не вимикають, а в Тернополі, де боргів немає, - вимикають», - розповіла пані Винокур.

 

За її словами, у Тернополі від електроенергії сьогодні вимикали також низку державних установ, у тому числі обласну державну адміністрацію.

 

Радіотелевізійний центр у селі Лозова є основною вежею в Тернопільській області, де зосереджені найбільші в області ефірні передавачі загальнонаціональних, регіональних і місцевих телеканалів і радіостанцій, спецзв'язку і мобільного зв'язку, каже пані Винокур. Зв'язок, за її словами, у випадках відключень працює на резервних генераторах, а телебачення і радіо - ні. Тому внаслідок вимкнення вежі зникло ефірне телебачення і радіо в Тернополі та навколишніх районах. До інших веж сигнал доставлявся радіорелейними лініями, тому в області телебачення і радіо працювало.

 

Зі слів пані Винокур, 30 березня протягом дня телеканал TV-4 також був відсутній і в кабельних мережах Тернополя, оскільки кабельні оператори беруть сигнал саме з ефіру (тоді як сигнал загальнонаціональних телеканалів беруть із супутника).

 

Це вже не перше вимкнення від електроенергії вежі Концерну РРТ в Тернополі. Уперше це сталося місяць тому - 26 лютого. Тоді близько 15:00 на Тернопільщині зникло мовлення місцевих і загальнонаціональних телеканалів як в аналоговому, так і в цифровому форматі. Того ж дня близько 20:00 електропостачання вежі в селі Лозова було відновлено. Керівництво облдержадміністрації назвало дії «Тернопільобленерго» безвідповідальними.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY