detector.media
30.03.2015 13:56
До 14 квітня – реєстрація на тренінг для бібліотекарів у Дніпропетровську «Практична медіаграмотність»
До 14 квітня – реєстрація на тренінг для бібліотекарів у Дніпропетровську «Практична медіаграмотність»

«Академія Української преси» (АУП)  за підтримки програми «Бібліоміст» запрошує  бібліотекарів публічних бібліотек із  Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей  до участі в  дводенному  тренінгу «Практична медіаграмотність».

 

Тренінг відбудеться 24-25 квітня  у Дніпропетровську.

 

Учасникам тренінгу будуть запропоновані моделі практичної медіаосвіти та медіаграмотності, які можуть бути імплементовані у діяльність їх бібліотечних закладів.

 

Під час тренінгу учасники отримають відповіді на наступні теоретичні та практичні запитання:

-медіаграмотність як життєво необхідна навичка в сучасній Україні;

-медіа, інвестори й держава: що кому належить на медіа ринку;

-своєрідність інформації як товару: що продають медіа?

-структура українського медіа ринку;

-новинна грамотність. Стандарти подання інформації. Як перевірити достовірність та неупередженість інформації. Класифікація джерел інформації.«Техніка безпеки»  під час роботи з джерелами. Проекти практичної медіаграмотності в Україні: StopFake;

-інформаційні війни: як врятуватися від пропаганди або чому вдається манипулювати громадською свідомістю;

-технології критичного мислення: як сприймати і трактувати інформацію;

-методи критичного мислення для модераторів дискусій.

 

Слухачі  здобудуть навички з аналізу медіатекстів, перевірки достовірності інформації та навчаться самі проводити  заняття  з аналізу медіатекстів.

 

Під час заходу відбудеться дискусія «Як сьогодні просувати медіаграмотність у бібліотеці: залучення користувачів та налагодження партнерства».

 

Учасники отримають посібники АУП із медіаграмотності.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Відбір здійснюватиметься на конкурсних засадах. В ході заходу передбачені кава-паузи,  обіди та вечері. Учасникам з інших міст забезпечується  проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд  за наявності оригіналів квитків (купе, автобус, маршрутне таксі).

 

Для участі у тренінгу необхідно заповнити анкету-заявку до 14 квітня (18.00) та надати лист-згоду від керівництва закладу на участь у тренінгу (сканований варіант).

 

Тренерський та експертний склад:

 

-Іванов Валерій, президент Академії української преси, професор, доктор філологічних наук зі спеціальності - журналістика. Завідувач кафедри реклами та зв'язків з громадськістю КНУ ім. Т.Шевченка. Автор біля 400 наукових праць, в тому числі 15 монографій і 45 брошур, 20 підручників і навчальних посібників, в тому числі підручника «Журналістська етика»,  співатор підручника «Медіаосвіта і медіаграмотність» та  4 навчальних програм з медіаграмотності, які затверджені МОН України (для 2-4 класу,  10-11 класу, для педагогічних коледжів, науково-педагогічних працівників та студентів педагогічних ВНЗ);

 

-Волошенюк Оксана, директор АУП, провідний мистецтвознавець відділу кіно та ТБ ІМФЄ ім.М.Рильського, співавтор Програми «Медіаосвіта», навчально-методичного комплексу «Медіаосвіта (медіаграмотність)» та підручника «Медіаосвіта і медіаграмотність», співавтор 5 навчальних програм з медіаграмотності, затверджених МОН - для 2-4 класів, 8(9) класу, 10-11 класу, педагогогічних ВНЗ, студентів педкоджі»»;  співавтор і науковий редактор навчально-методичного посібника «Конспект для вчителя. Основи медіа грамотності 8 (9) клас»;

 

-Гуменюк Людмила, директор Центру медіаініціатив, медіатренер , експерт з медіаосвітніх питань, магістр політичної комунікації  Шефілдського університету. В 2005-2008 рр. провела низку досліджень та тему медіа реформ в Україні, ефективності комунікативних стратегій та медіа проектів на замовлення різних інституцій, включно з Посольством Великої Британії, DFID, Фондом ім. Фрідріха Еберта, Національним Демократичним Інститутом (NDI).

 

-Потапова Валентина, медіапедагог,  має багаторічний досвід проведення Клубу документального правового фільму, автор посібника «Как организовать дискуссию по фильму».

 

Контактна особа: Андрій Коваленко, менеджер з логістики АУП ( питання реєстрації, логістики). Тел: (095)4185537, електронна пошта: a.kovalenko@aup.com.ua

 

Веб-сторінки АУП:

www.aup.com.ua

www.medialiteracy.org.ua

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY