detector.media
29.03.2015 19:20
Проекти стрічок «Гніздо горлиці» та «Урсус» представлять Україну на кіноконференції у Вільнюсі
Проекти стрічок «Гніздо горлиці» та «Урсус» представлять Україну на кіноконференції у Вільнюсі

Проекти стрічок «Гніздо горлиці» та «Урсус» будуть представлені на Шостій міжнародній конференції «Місце зустрічі - Вільнюс». Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

Подія для учасників кіноіндустрії проходитиме з 31 березня по 2 квітня. В її межах плануються презентації різних кінопроектів з 28 країн світу.

 

До програми Work-in-Progress організатори відібрали проекти фільмів, що створюються за підтримки Держкіно. Також у Вільнюсі будуть представлені два українські кінофестивалі - київська «Молодість» та Одеський міжнародний.

 

Картина «Урсус» Отара Шаматави є копродукцією України, Грузії, Болгарії та Німеччини. Це драматичне «роад-муві» зі зверненням до  Тбілісі 1990-х. Місто охоплене громадянською війною. У пошуках кращого життя з нього втікають каскадер українського походження і грузинський кінорежисер, перевдягнутий у ведмедя. У фільмі знімалися актори з шести країн, серед них Жозефіна де Ла Бом, Ніко Тавадзе, Богдан Бенюк, Жорж Каррафас, Кірістіан Ульмен, Вікторія Варлей, Заур Шафієв та інші.

 

Фільм є переможцем 1-го конкурсного відбору Держкіно. Його загальний бюджет складає 28 млн. 875 тис. грн.; з них 20% (5 млн. 775 тис.) були виділені державою. «Урсус» перебуває на стадії завершення знімального періоду.

 

«Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка- переможець 4-го конкурсного відбору Держкіно із загальним бюджетом в 16 млн. 400 тис. грн. (50% - від держави). Зйомки відбуваються в Україні та Італії. За сюжетом драми жінка з Чернівців, залишаючи вдома доньку та чоловіка, їде на заробітки до італійського міста і влаштовується на віллу до багатого адвоката. Це кардинально міняє її життя. У фільмі задіяні актори Рімма Зюбіна, Віталій Лінецький, Микола Боклан, Ірма Вітовська та інші. Картина перебуває на завершальному виробничому періоді.

 

Під час роботи над стрічкою трагічно пішов із життя виконавець однієї з головних ролей видатний український актор Віталій Лінецький, що суттєво ускладнило процес виробництва фільму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY