detector.media
27.03.2015 16:31
Перший заступник голови Держкомтелерадіо закликає Дуню Міятович діяти, аби зупинити порушення прав ЗМІ у Криму
Перший заступник голови Держкомтелерадіо закликає Дуню Міятович діяти, аби зупинити порушення прав ЗМІ у Криму

Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак звернувся з відкритим листом до представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуні Міятович, у якому зазначає, що Росія ігнорує заклики ОБСЄ щодо захисту прав українських, кримськотатарських і зарубіжних журналістів у Криму, і закликає до більш жорстких і рішучих дій. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«Змушені вкотре звернутися до вас з приводу ситуації, яка виникла в Автономній Республіці Крим. Російська окупаційна влада розпочала справжню медійну «зачистку»: з півострова витісняють усі кримськотатарські ЗМІ. Зокрема, вже з 1 квітня може припинити роботу кримськотатарська компанія АТР, яку силовими засобами змушують оформлювати нову ліцензію відповідно до законів Російської Федерації.  При цьому нелегітимна влада в Криму не приховує свого ворожого ставлення до кримськотатарських ЗМІ, в тому числі до одного з найбільших каналів - АТР. Лунають погрози кримськотатарським журналістам, створюються нестерпні умови для виконання ними професійних обов'язків», - наголошує у своєму листі Богдан Червак.

 

Він зазначає, що Дуня Міятович у своїй заяві з цього приводу слушно зауважила, що в Криму «відбувається ліквідація вільних ЗМІ та тиск на незалежні й критичні голоси».

 

«Однак, ваш заклик зупинити цензуру та забезпечити захист журналістів проігноровано російською окупаційною владою. Зрештою, проігноровано усі ваші заклики щодо захисту прав українських, кримськотатарських і зарубіжних журналістів у Криму», - підкреслює перший заступник голови Держкомтелерадіо.

 

Зупинити свавілля може, на переконання Богдана Червака, «адекватна і жорстка позиція міжнародної медіа спільноти, зокрема ОБСЄ, яка, в тому числі, опікується сферою свободи слова та незалежності медіа».

 

«Звертаюся до Вас, як високопоставленого чиновника ОБСЄ, невідкладно, на найвищому рівні, в рамках Постійної ради під керівництвом Голови ОБСЄ розглянути питання щодо порушення Росією та її маріонетковою владою в Криму свободи слова, прав журналістів, загальновизнаних стандартів у сфері ЗМІ», - закликає Богдан Червак.

 

Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував ООН і ОБСЄ запровадити міжнародну процедуру реагування на цілеспрямовану пропаганду в ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY