detector.media
26.03.2015 18:01
Сайти органів виконавчої влади зобов’язали зробити більш доступними для користувачів з вадами зору та слуху
Сайти органів виконавчої влади зобов’язали зробити більш доступними для користувачів з вадами зору та слуху

Державний комітет телебачення і радіомовлення України та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) прийняли спільний наказ «Про затвердження Змін до Порядку функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади», зареєстрований в Міністерстві юстиції України за № 240/26685. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Наказом запроваджено низку вимог щодо забезпечення доступності інформації на офіційних веб-сайтах органів виконавчої влади для користувачів з вадами зору та слуху. Зокрема, відтепер система керування інформаційним вмістом веб-сайту органу виконавчої влади повинна мати універсальну модульну архітектуру та включати, крім інших,  модуль адаптації інформації для користувачів з вадами зору та слуху.

 

Ще одна із вимог - інформація на веб-сайті повинна залишатися доступною при відключеному дизайні офіційного веб-сайту, збільшеному розмірі шрифтів та на монохромному екрані. Ці та інші зміни слід запровадити на всіх веб-сайтах органів виконавчої влади.

 

Під час проведення наступних моніторингів інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади Держкомтелерадіо оцінюватиме доступність для сприйняття особами з вадами зору та слуху інформації, розміщеної на зазначених веб-сайтах.

 

Ознайомитися з наказом можна на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, Держкомтелерадіо оприлюднив на своєму веб-сайті проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за забезпеченням розпорядниками інформації доступу до публічної інформації та запрошує громадськість взяти участь в його обговоренні.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY