detector.media
26.03.2015 09:33
Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)
Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)

18 березня Верховний Суд України відмовив журналісту Осману Пашаєву в перегляді ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 жовтня 2014 року, який відмовив у задоволенні його касаційної скарги щодо поновлення на роботі на каналі СТБ.

 

Постанова Верховного Суду є остаточною і може бути оскаржена тільки на підставі рішення Європейського суду з прав людини. Ознайомитися з текстом постанови можна тут.

 

Представник Османа Пашаєва в суді Юрій Свірко повідомив «Детектор медіа», що обов'язково подаватиме скаргу до Європейського суду з прав людини, а крім того, повідомлятиме в правоохоронні органи про злочин, вчинений, на його думку, Верховним Судом, який відмовив у перегляді ухвали.

 

Справа Османа Пашаєва проти каналу СТБ пройшла вже три кола по всіх судових інстанціях і у Верховному Суді України розглядалася вже вдруге.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ПрАТ «ММЦ-СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців). Справа слухається з грудня 2009 року і за цей час пройшла 12 інстанцій.

 

У 2011 році Шевченківський районний і Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Представник пана Пашаєва Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована.

 

Представник позивача звернувся до Верховного Суду, який у 2012 році скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь Османа Пашаєва, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

26 вересня 2012 року Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ мав виплатити Осману Пашаєву 284 тис. 891 грн компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тис. грн моральної компенсації.

 

На початку лютого 2013 року стало відомо, що СТБ поновив Османа Пашаєва на роботі. Наказ датований 2 жовтня 2012 року та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським. А 4 лютого 2013 року журналіст розпочав роботу на СТБ.

 

Однак у лютому 2013 року стало відомо, що заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Олександр Клишавчук подав касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду щодо Османа Пашаєва.

 

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував рішення у справі за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і направив справу на новий розгляд до Шевченківського суду Києва.

 

10 грудня 2013 року Шевченківський райсуд відмовив у задоволенні позову пана Пашаєва. 5 червня 2014 року Апеляційний суд міста Києва змінив рішення першої інстанції в частині правового обґрунтування відмови. 1 жовтня 2014 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив Осману Пашаєву у відкритті касаційного провадження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY