detector.media
25.03.2015 18:30
Єврокомісія констатує прогрес демократичних свобод в Україні і регрес – у Криму
Єврокомісія констатує прогрес демократичних свобод в Україні і регрес – у Криму

Сьогодні, 25 березня, ухвалено доповідь Єврокомісії по Україні у контексті імплементації європейської політики сусідства у 2014 році, у якій зазначено, що у минулому році Україна досягла прогресу із поглиблення демократії, забезпечення прав людини та основоположних свобод. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Після драматичних перетворень на початку року та незважаючи на кількамісячний період, упродовж якого мали місце грубі порушення прав людини, Україна загалом досягла доброго прогресу із поглиблення демократії, у сфері прав людини та фундаментальних свобод», - йдеться у документі керівної інституції ЄС.

 

Відзначається також належне проведення у державі президентських і парламентських виборів, що відповідали міжнародним стандартам та стандартам ЄС.

 

Водночас у Єврокомісії вказують на драматичне погіршення ситуації із правами людини для жителів анексованого Росією Криму та на територіях, контрольованих незаконними збройними формуваннями на сході України.

 

«Фундаментальні свободи, особливо свобода зібрань, об'єднань, волевиявлення та свобода ЗМІ не гарантовані в цих регіонах», - констатує Єврокомісія.

 

Нагадаємо, до 1 квітня окупаційна влада Криму планує закінчити виявлення та блокування інтернет-сайтів, що начебто містять «терористичні і екстремістські матеріали», а також підібрати фахівців для «адресного профілактичного впливу» на незгодних. Згідно з планом кваліфіковані фахівці (колективи) повинні будуть здійснювати «адресний профілактичний вплив на осіб, найбільш схильних або таких, що вже потрапили під вплив ідеології тероризму».

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і її регіональна організація Європейська федерація журналістів (ЄФЖ)  звинуватили російську Федеральну службу безпеки (ФСБ) в Криму у переслідуванні  і залякуванні незалежних ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY