detector.media
24.03.2015 15:33
Президент доручив Мінінформполітики і Держкомтелерадіо забезпечити висвітлення річниці перемоги над нацизмом
Президент доручив Мінінформполітики і Держкомтелерадіо забезпечити висвітлення річниці перемоги над нацизмом

24 березня Президент Петро Порошенко підписав указ № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни».

 

Згідно з документом, щороку 8 травня в Україні буде відзначатися День пам'яті та примирення. 9 травня залишатиметься Днем Перемоги (цього року відзначатиметься 70-та річниця перемоги над нацизмом у Європі). Водночас 2 вересня 2015 року відзначатиметься 70-та річниця завершення Другої світової війни.

 

Міністерству інформаційної політики в указі доручено забезпечити розроблення та впровадження тематичних інформаційних програм для державних засобів масової інформації, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, ролі українського народу у Другій світовій війні, розповсюдження відповідної соціальної реклами.

 

Державному комітету телебачення і радіомовлення доручено забезпечити широке висвітлення заходів із підготовки і відзначення пам'ятних дат історичних подій Другої світової війни.

 

Загалом своїм указом Президент доручив Кабінету Міністрів забезпечити проведення у Києві та інших населених пунктах урочистостей та меморіальних заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам'яті та примирення і Дню Перемоги, які відзначаються 8 та 9 травня, а також 70-й річниці завершення Другої світової війни, яка відзначається 2 вересня 2015 року.

 

Нагадаємо, на думку директора Українського інституту національної пам'яті, історика Володимира В'ятровича, День Перемоги був інструментом формування радянського патріотизму і над ним в Україні досі тяжіють радянські стереотипи. У 2014 році вперше в Україні на офіційних заходах із відзначення завершення Другої світової війни було вжито європейську символіку - червоний мак. З рекомендаціями істориків, як висвітлювати річницю Другої світової, ви можете ознайомитися тут.

 

Нещодавно телеканал «Інтер» оголосив про проведення до 70-річчя перемоги над нацизмом всеукраїнської громадської акції «Ніхто не забутий», мета якої - відновити меморіали Перемоги в різних областях України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY