detector.media
23.03.2015 17:45
«Інтер» починає акцію «Ніхто не забутий» з відновлення меморіалів Перемоги
«Інтер» починає акцію «Ніхто не забутий» з відновлення меморіалів Перемоги
«Збереження пам’ятників героям Великої Вітчизняної – це наша пам’ять про героїзм і подвиг наших предків в ім’я Перемоги»

Телеканал «Інтер» до 70-річчя перемоги в Другій світовій ініціює всеукраїнську громадську акцію «Ніхто не забутий», мета якої - відновити меморіали Перемоги в різних областях України. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Власними силами канал «Інтер» планує відновити 10 пам'ятників героям війни в Київській, Хмельницькій, Чернігівській, Харківській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській, Черкаській та Одеській областях. Про хід реставраційних робіт телеканал повідомлятиме на спеціальному сайті polk.inter.ua, у програмі «Ранок з Інтером» та у святковому телевізійному марафону «Наша Перемога» 9 травня.

 

Канал закликає телеглядачів надсилати фото та інформацію про пам'ятники війни, що потребують відновлення чи реконструкції на сайт polk.inter.ua, на електронну пошту polk@inter.ua, або телефонувати на «гарячу лінію» +38 067 508 95 93.

 

Також канал шукає меценатів та активістів на місцях, які приведуть у порядок ці меморіали. «Якщо ви готові не лише поділитися інформацією, але і вжити конкретних кроків з ремонту чи відновлення воєнних монументів, організуватися на місцях і провести роботи з їх відновлення - повідомляйте нам - ми розповімо про вас усій країні в ефірі телеканалу Інтер. Нехай це буде навіть невеликий ремонт чи пофарбування пам'ятника, це дуже важливо, це данина пам'яті тим, перед ким ми в безповоротному боргу», - йдеться в повідомленні каналу.

 

«Збереження пам'ятників героям Великої Вітчизняної - це наша пам'ять про героїзм і подвиг наших предків в ім'я Перемоги! Пам'ять не може бути забутою», - заявляє «Інтер».

 

Нагадаємо, на думку директора Українського інституту національної пам'яті, історика Володимира В'ятровича, День Перемоги був інструментом формування радянського патріотизму і над ним в Україні досі тяжіють радянські стереотипи. У 2014 році вперше в Україні на офіційних заходах із відзначення завершення Другої світової війни було вжито європейську символіку - червоний мак. З рекомендаціями істориків, як висвітлювати річницю Другої світової, ви можете ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY