detector.media
23.03.2015 13:49
Княжицького оголосив у розшук Інтерпол - нардеп подав до МВС заяву про тиск російських спецслужб (ДОПОВНЕНО)
Княжицького оголосив у розшук Інтерпол - нардеп подав до МВС заяву про тиск російських спецслужб (ДОПОВНЕНО)

До Міністерства внутрішніх справ України звернувся з заявою про тиск з боку російських спецслужб та пропагандистів народний депутат та один з засновників телеканалу «Еспресо TV» Микола Княжицький. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті МВС від 23 березня.

 

Також сьогодні, 23 березня, ЗМІ повідомили, що міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) на прохання правоохоронних органів Камбоджі оголосила в розшук українського депутата Миколу Княжицького за начебто згвалтування. Відповідне повідомлення опубліковане на сайті Інтерполу.

 

 

Народний депутат просив розпочати розслідування фактів погроз та тиску на його адресу, пов'язаних з його політичною позицією, та інспірованих іноземними спеціальними службами і російськими пропагандистами.

 

«Було зафіксовано факти надання неправдивих даних до іноземних та міжнародних правоохоронних органів, що були інспіровані російськими спецслужбами тa сфальсифіковані кримінальні переслідування у країнах третього світу. Факти таких фальсифікацій, як і обставини, наведені у зверненні народного депутата, знайшли підтвердження. МВС з цього приводу розпочало слідчі дії», - йдеться на сайті МВС.

 

«Детектор медіа» поки що не вдається зв'язатися з паном Княжицьким, аби отримати коментар.

 

У коментарі «Українській правді» Микола Княжицький заявив, що справу проти нього у Камбоджі сфальсифікували, і він має намір це довести. «Справа з'явилась одразу після того, як до Росії з візитом приїжджав глава МЗС Камбоджі», - заявив він.

 

Депутат не має наміру захищатись, але планує довести, що справа сфальшована. На запитання, як він має намір це зробити і де, адже його оголошено у міжнародний розшук, Княжицький пояснив, що в Інтерполу є спеціальна процедура, і він зможе надати всі матеріали спростування в Україні.

 

Нагадаємо, 18 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що підписав прийнятий Верховною Радою 5 лютого законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який забороняє показ в Україні серіалів, що пропагують країну-агресора.Законопроект був внесений народними депутатами Миколою Княжицьким і Вадимом Денисенком.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY