detector.media
22.03.2015 14:11
Ісламські терористи оприлюднили в інтернеті список ста американських військовиків і погрожують їм убивством
Ісламські терористи оприлюднили в інтернеті список ста американських військовиків і погрожують їм убивством

Ісламісти розмістили у мережі на сайті прізвища, адреси та знімки 100 військовиків збройних сил США, повідомляє Reuters.

 

Опубліковану інформацію супроводжує заклик до прибічників терористів здійснити «остаточний крок» - убивати їх.

 

Організація, яка називає себе «хакерським відділом «ісламської держави» (Islamic State Hacking Division» стверджує, що відтепер завдяки її зусиллям виконання цього завдання полегшено.

 

Перевірити автентичність сайту та його зв'язок з «Ісламською державою у Сирії і Леванті» (ISIL) поки що не вдалося.

 

Справу розслідує Пентагон.

 

«Я не можу підтвердити достовірність розповсюдженої інформації. Однак ми аналізуємо її», - заявила британська інформаційна агенція з посиланням на неназваного офіційного представника американського міністерства оборони.

 

«Ми постійно закликаємо наших військовослужбовців, - додав він, - дотримуватися відповідних операцій з безпеки та енергійно здійснювати процедури захисту».

 

В англомовному пості терористична група проголошує й погрожує: «Ми оволоділи величезним обсягом інформації з найрізноманітніших серверів і баз даних. Тож вирішили дати витік 100 адресам з тим, щоб наші брати в Америці взялися за вас».

 

The New York Times висловила сумнів стосовно того, що оприлюднену інформацію ісламісти здобули хакерським методом з американських урядових серверів.

 

З посиланням на неназваного офіційного представника міністерства оборони газета пише, що більша її частка доступна з відкритих джерел - за пошуком приватних адрес та у соціальних медіа.

 

Пост з погрозами, адресованими американцям - невіруючим, християнам і «хрестоносцям», - включає крім названих даних про них, рід військ, в яких вони служать, а в деяких випадках - військові звання.

 

Військові експерти вважають, що інформацію ісламісти частково запозичили зі статей про авіаційні удари, що їх з вересня минулого року ВПС США завдають на територіях, захоплених ISIS в Іраку та Сирії.

 

Сам «хакерський відділ «ісламської держави» повідомив, що включив до свого списку тих американських військовиків, які брали участь у цих операціях.  

 

аркадій Сидорук для «Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY