detector.media
21.03.2015 19:13
Литва відкрита до будь-якої допомоги у створенні пан-європейського російськомовного каналу – Грібаускайте
Литва відкрита до будь-якої допомоги у створенні пан-європейського російськомовного каналу – Грібаускайте

Литва відкрита до будь-якої допомоги у створенні пан-європейського російськомовного каналу та готова залучати своїх експертів. Про це 21 березня повідомила Президенто Литовської Республіки Даля Грібаускайте, яка перебуває з візитом в Україні з робочим візитом. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Під  час зустрічі з Президентом Петром Порошенком пані Грібаускайте нагадала, що Європейській Комісії доручено підготувати пропозиції щодо протидії дезінформації, і усі країни-члени делегують своїх експертів для цієї діяльності.

 

«Ми готові до спільної відповіді з боку ЄС, але ще слід обговорити конкретні пропозиції. Ми відкриті до будь-яких ідей», - додала президент Литви.

 

Нагадаємо у січні високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні підтвердила, що розглядаються пропозиції міністрів закордонних справ Литви, Великої Британії, Данії та Естонії щодо створення російськомовного каналу, який має на меті боротьби з пропагандою російського ТБ.

 

10 січня президент Петро Порошенко наголосив на важливості практичної реалізації ініціативи низки країн ЄС та України щодо створення пан-європейського російськомовного каналу як джерела об'єктивної інформації на зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Ринкевичсом у Києві. Пан Порошенко зазначив, що рішення про створення такого каналу могло би стати одним із практичних результатів Самміту Східного партнерства в Ризі.

 

Як писав Media Sapiens, Литва, Великобританія, Данія та Естонія звернулися до Єврокомісії із закликом розробити план дій щодо боротьби з російською пропагандою.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY