detector.media
20.03.2015 17:54
Надію Савченко через погіршення стану можуть перевести у лікарню, де вона буде під конвоєм
Надію Савченко через погіршення стану можуть перевести у лікарню, де вона буде під конвоєм

Стан української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яка перебуває у мовковському СІЗО за звинуваченням у загибелі російських журналістів, погіршився. Ув'язнену готують до переведення в лікарню, написала у своєму Facebook її сестра Віра Савченко з посиланням на адвоката Іллю Новікова.

 

«Ілья Новіков вийшов від Наді 15хв тому. Часу було 30хв. Погіршились аналізи печінки. Готують перевести в міську лікарню (з гратами і конвоірами зі зброєю). В яку саме не відомо. Адвокати намагаються з'ясувати на майбутнє, щоб знати де шукати... Путін - вбийся об мавзолей!», - написала Віра Савченко.

 

Нагадаємо, 16 березня Надія Савченко заявила, що повертається до голодування. Вона повідомила у листі, що оголошує безстрокове голодування через дії стосовно неї Слідчого комітету РФ, що порушують міжнародне право, і бездіяльності щодо цих порушень влади Росії.

 

Після огляду 14 березня українські лікарі застерегли Надію Савченко від повернення до голодування, оскільки таке випробування для організму може призвести до невідворотніх змін у її організмі.

 

Надія Савченко розпочала голодування 13 грудня 2014 року.  5 березня вона погодилася приймати бульйон виходити із голодування після погіршення самопочуття. 6 березня Марк Фейгін заявив, що голодування Надії Савченко призупинене і навряд чи поновлюватиметься. Того ж дня Надія Савченко повідомила, що погодиться на госпіталізацію для виходу з голодування після того, як її оглянуть українські лікарі.

 

Захисник Надії Савченко Марк Фейгін має у своєму розпорядженні відео, записане росіянином, яке підтверджує, що її викрали до того, як загинули співробітники каналу «Россия 1» Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких її звинувачує Слідчий комітет РФ. 

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у  ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року перебуває у в'язниці в Росії за звинуваченнями у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1» і начебто незаконному перетині російського кордону.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв Надії Савченко звання «Герой України».

 

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала владу Росії звільнити ув'язнених у російських СІЗО Надію Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українських громадян.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY