detector.media
19.03.2015 18:08
Нацрада визнала недотримання квот нацпродукту на Новому каналі і каналах «Медіа Група Україна» та групи «Інтер»
Нацрада визнала недотримання квот нацпродукту на Новому каналі і каналах «Медіа Група Україна» та групи «Інтер»
Але попереджень нікому не оголосила

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала порушення Новим каналом і низкою каналів групи «Інтер» і «Медіа Група Україна» норм закону про обов'язкові 50% національного продукту в ефірі. Однак, враховуючи пояснення представників каналів, вона взяла до відома наявність порушень, зобов'язавши мовників їх усунути протягом місяця. Відповідні рішення було ухвалено на засіданні Нацради 19 березня.

 

З ініціативи голови Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколи Княжицького Нацрада промоніторила 32 мовників, і на 14 (11 каналів і три радіостанції) виявила порушення та призначила їм перевірки, повідомив член Нацради Владислав Севрюков.

 

На засіданні 19 березня Нацрада розглянула результати позапланових перевірок на дотримання квот національного продукту 11 телеканалів: «Індиго TV» і НЛО TV («Медіа Група Україна»), НТН, «Ентер-фільм», «Мега», К1, «Піксель» і К2 (медіагрупа «Інтер»), Нового каналу (група StarLightMedia), ТЕТ і «2+2» (група «1+1 медіа»).

 

Перевіряльники Нацради зафіксували такі квоти національного продукту в окремі дні січня:

«Індиго TV» - 10%;

НЛО TV - 14%;

НТН - 28%;

«Ентер-фільм» - 27%;

«Мега» - 17%;

К1 - 46%;

«Піксель» - 38%;

К2 - 17,6%;

Новий канал - 28,03%;

ТЕТ - 50,1%;

«2+2» - 61%.

 

Таким чином, Нацрада констатувала, що канали ТЕТ і «2+2» дотримуються визначених законодавством квот, а решта каналів - не дотримуються. Втім, вислухавши пояснення представників каналів і їхнє тлумачення норм законодавства та Меморандуму між Нацрадою і мовниками про розбудову національного інформаційного простору, регулятор вирішив нікому не оголошувати попереджень і взяти результати перевірок до відома.

 

Детальніше про особливості дотримання мовниками квот національного продукту «Детектор медіа» писатиме згодом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY