detector.media
18.03.2015 18:43
Комітет свободи слова направив на доопрацювання проект Борислава Берези щодо права на безпечний інформаційний простір
Комітет свободи слова направив на доопрацювання проект Борислава Берези щодо права на безпечний інформаційний простір

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики відправив на доопрацювання проект закону № 1908 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту прав громадян на безпечний інформаційний простір», внесений народний депутатом Бориславом Березою. Було одноголосно вирішено направити цей проект до Комітету з правової політики і провести повторний розгляд за участі автора законопроекту з тим, щоб члени Комітету свободи слова могли представити йому свої аргументи і пояснити, чому вони не можуть підтримати норми по цензурі. Таке рішення ухвалене на черговому засідання 18 березня. Борислава Берези на засіданні не було.

 

За словами голови Комітету Вікторії Сюмар, проект містить ознаки цензури. Член Комітету Юрій Павленко вважає, що цей проект містить низку обмежень свободи слова, а також не чітко визначені критерії, які так само можуть розглядатися як наступ на свободу слова.

 

«На мій погляд всі такі законопроекти дещо однобокі, бо стосуються переважно заборонених осіб або війни. А небезпек в інформаційному просторі багато й інших. Зокрема шкідливої інформації для дітей. Наприклад, та дискусія, яка розгорілася в соцмережах і ЗМІ з приводу того, що СТБ показував різні органи. В 10 годині ранку розповідають, як зваблювати. Я переконаний, що ці речі так само несуть багато небезпек, а не тільки поява Кобзона чи інших небажаних для України осіб», - сказав він. На його думку, автори мають подивитися ширше на небезпеки інформаційного простору.

 

У відповідь Вікторія Сюмар закликала колег по Комітету підготувати законопроект про безпечну інформацію для дітей, зокрема і в інтернеті.

 

Нагадаємо, Борислав Береза у своєму проекті пропонував заборонити в Україні трансляцію або ретрансляцію аудіовізуальних творів, фільмів та реклами, під час створення яких було задіяно осіб, висловлювання або дії яких містять у собі негативну інформацію на адресу України, її територіальну цілісність, розпалювання ворожнечі, пропаганду війни тощо.

 

18 березня Верховна Рада відхилила проект постанови депутатів від «Опозиційного блоку» Юрія Бойка та Михайла Папієва № 1317-П про скасування голосування в другому читанні за заборону російських серіалів. Таким чином, розблоковано процедуру підписання закону про заборону російських серіалів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY