detector.media
18.03.2015 14:48
Суд відмовив екс-головреду каналу ТВА, яку звільнили за розслідування – вона подасть апеляцію
Суд відмовив екс-головреду каналу ТВА, яку звільнили за розслідування – вона подасть апеляцію

18 березня суддя Шевченківського районного суду Чернівців Олександра Литвинова прийняла рішення про відмову у задоволенні позовних вимог екс-головного редактора телеканалу ТВА Юлії Сафтенко до керівництва компанії щодо незаконного звільнення. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

В результативній частині рішення суду йдеться про те, що вимоги у визнанні наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, виплати заробітньої плати та моральної компенсації не підлягають задоволенню. Юлія Сафтенко збирається оскражувати це рішення у апеляційному суді

 

Нагадаємо, 22 грудня минулого року в Шевченківському районному суді відбулось перше засідання у справі за позовом екс-головного редактора телеканалу ТВА Юлії Сафтенко до керівництва компанії щодо її незаконного звільнення. Позивачка вимагала поновити її на посаді, виплатити кошти за вимушені прогули та стягнути моральну шкоду. У суді інтереси пані Сафтенко представляв юрист Незалежної медіапрофспілки Олексій Ржанов.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», директор телеканалу ТВА Валерій Сарафінчан звільнив редактора Юлію Сафтенко й журналіста Івана Гончарюка через сюжет «Сокирянське Межигір'я», в якому фігурував колишній перший заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук. Після того, як сюжет вийшов в ефір та набув розголосу, у редактора й журналіста почалися проблеми з керівництвом каналу. На думку Юлії Сафтенко та Івана Гончарюка, прокуратура «притиснула» директора ТВА. Також з телеканалу, в знак солідарності з колегами, пішов журналіст Анатолій Никифоряк.

 

Як повідомляв ІМІ, пан Банчук подав до суду на телеканал та журналіста Івана Гончарюка. Юристи телеканалу не представляли інтересів журналіста в суді і той змушений був шукати захисту в медіа-юристів Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) та Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

 

20 жовтня минулого року Чернівецький телеканал ТВА та журналіст Іван Гончарюк виграли в Шевченківському районному суді Чернівців справу в колишнього першого заступника прокурора Чернівецької області Станіслава Банчука.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY