detector.media
16.03.2015 10:32
Правозахисники назвали звинувачення в сепаратизмі новим типом репресій ЗМІ в Криму
Правозахисники назвали звинувачення в сепаратизмі новим типом репресій ЗМІ в Криму

Влада Криму не можуть застосовувати російське законодавство до українського ЗМІ. Про це «Центру журналістських розслідувань» заявила заступник голови Кримської польової місії з прав людини (КПМ) Ольга Скрипник, коментуючи обшуки та допити в ФСБ кримських журналісток видання «Центр журналістських розслідувань».

 

«"Центр журналістських розслідувань" зареєстрований Міністерством юстиції України та знаходиться в Києві, таким чином, це українське ЗМІ. На якій підставі застосовується російське законодавство до українського ЗМІ - неясно, оскільки це порушує принцип територіальної підсудності», - зазначила Ольга Скрипник.

 

Вона впевнена, що застосування норми про так званий сепаратизм за статтю в українському ЗМІ говорить також про тиск на свободу слова і переслідуванні українських журналістів.

 

Нагадаємо, 13 березня у квартирах батьків журналісток «Центру журналістських розслідувань» Анни Андрієвської та Наталії Кокоріної в Сімферополі співробітники ФСБ Росії провели обшуки. За інформацією адвоката пані Кокоріної Джеміля Темішева, ФСБ Росії порушила кримінальну справу відносно журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії залишила Крим і мешкає у Києві. Справу порушено за статтею 280.1 Кримінального кодексу РФ, а приводом стала стаття журналістки про батальйон «Крим». Наталію Кокоріну після обшуку затримали і відвезли до будівлі ФСБ, де допитували в якості свідка. Через шість годин журналістку відпустили, вилучивши в неї особистий ноутбук.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Центр інформації про права людини / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY