detector.media
13.03.2015 19:22
СБУ закликає громадян повідомляти про антиукраїнську діяльність в інтернеті
СБУ закликає громадян повідомляти про антиукраїнську діяльність в інтернеті

Керівник Департаменту контррозвідувального захисту інформаційної безпеки Служби безпеки України Віталій Найда заявив, що СБУ притягуватиме до відповідальності тих, хто провадить антиукраїнську діяльність в інтернеті. Про це він повідомив на брифінгу 13 березня, передає «Укрінформ».

 

«У разі, якщо будь-яка особа, не обов'язково громадянин України, на території нашої держави вчиняє протизаконні дії чи закликає до злочинної діяльності, цим діям буде надана професійна юридична оцінка, і у разі наявності ознак злочину, особа буде притягнена до відповідальності», - відповів Віталій Найда на запитання про покарання за розміщення в інтернеті антиукраїнських чи антимобілізаційних повідомлень.

 

При цьому він зазначив, що СБУ розраховує отримувати інформацію про антиукраїнську діяльність в онлайні від пересічних користувачів інтернету.

 

«У своїй роботі СБУ покладається на інформацію, яка надходить від громадян. Кожне повідомлення про злочинну діяльність в повному обсязі перевіряється співробітниками СБУ», - запевнив керівник Департаменту контррозвідувального захисту інформаційної безпеки СБУ.

 

Нагадаємо, СБУ виявила у соціальних мережах близько 600 антиукраїнських спільнот, що управляються з території Росії та Криму. Як заявив керівник департаменту контрозвідки СБУ Віталій Найда, йдеться передусім про російські соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники». Він також зауважив, що в одній із виявлених спільнот «Антимайдн» є 27 адміністраторів, більшість з яких є громадянами Росії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY