detector.media
13.03.2015 17:53
«1+1 медіа» готова фінансувати спільно з Держкіно один-два кінопроекти на рік з бюджетом до $ 1 млн
«1+1 медіа» готова фінансувати спільно з Держкіно один-два кінопроекти на рік з бюджетом до $ 1 млн

Медіагрупа «1+1 медіа» готова розділити фінансування і співпродюсування з Державним агентством з питань кіно одного-двох кінопроектів на рік із загальним бюджетом до 1 млн доларів на рік. Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомила генеральний продюсер із серіального виробництва «1+1» Олена Васильєва (на фото).

 

«1+1 медіа» пропонує основним українським гравцям медіаринку використовувати свій фінансовий і творчий ресурс для підтримки вітчизняного кінопроцесу.

 

Також «1+1 медіа» пропонує Держкіно створити комітет потенційних національно значущих проектів, які можуть отримати підтримку медіагрупами. «Таким чином, ми зможемо говорити і про збереження здорової конкуренції на ринку фестивального кіно, і про різноманітність продукту», - пояснила вона.

 

Пані Васильєва нагадала, що «1+1 медіа» неодноразово підтримувала національно значимі, некомерційні проекти, спрямовані на позитивне конструювання сучасної української ідентичності, об'єднання країни і просування європейських цінностей. І крім активної громадянської позиції в публіцистичній лінійці, «1+1» підтримує нове покоління українських кінематографістів.

 

«Враховуючи експертизу групи в продюсуванні знакових повнометражних кінофільмів і телевізійних серіалів ("Дім з башточкою", "Біля річки", "Поцілуймося", "Останній москаль" тощо), "1+1 медіа" готова розділити фінансування і співпродюсування з Держкіно одного-двох кінопроектів на рік із загальним бюджетом до 1 млн доларів на рік», - повідомила пані Васильєва.

 

Ініціатива групи «1+1 медіа» з фінансування кіновиробництва медіагрупами є альтернативою ідеї народних депутатів Миколи Княжицького та Сергія Тарути підтримати вітчизняне кіновиробництво шляхом запровадження збору за розповсюдження і демонстрацію фільмів, у тому числі на телебаченні (законопроект № 1359).

 

«Ми впевнені, що цільові інвестиції і залучення медіагруп до співпродюсування продуктів, які зможуть знайти відгук, у тому числі і в широкої телевізійної аудиторії, - це логічна й ефективна альтернатива обов'язковими відрахуваннями в непрозорі фонди і нецільовим інвестиціям у проекти», - пояснила пані Васильєва.

 

Вона зауважила, що ініціатива «1+1 медіа» з підтримки кіновиробництва в Україні зумовлена й гострою необхідністю створення позитивної культурної ідентичності сучасної України та просування європейських цінностей.

 

Нагадаємо, 4 березня «Детектор медіа» організувала круглий стіл «Де брати додаткові кошти для виробництва українських фільмів?», під час якого законодавці, представники телеканалів, кінодистрибуторів та всіх дотичних до кіноіндустрії учасників ринку обговорили законодавчі ініціативи щодо підтримки українського кінематографу.

 

На круглому столі «Детектор медіа» представники теле- та кінобізнесу заявили, що запровадження збору за розповсюдження і демонстрацію фільмів може мати негативні наслідки для кіно- і телеіндустрії у вигляді скорочення вітчизняного серіального виробництва, колапсу прокату авторського кіно і бурхливого розвитку піратства.

 

Натомість кінодистриб'ютор, власник мережі «Кінопалац» та студії дублювання кінострічок Le Doyen Studio Богдан Батрух переконаний, що українські телеканали мають підтримати збір на підтримку українського кінематографу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY