detector.media
13.03.2015 14:45
Рефат Чубаров: Єдиний інструмент захисту журналістів в Криму від репресій – максимальний розголос
Рефат Чубаров: Єдиний інструмент захисту журналістів в Криму від репресій – максимальний розголос

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що в Криму будуть продовжувати вселяти страх населенню шляхом репресій, у тому числі і щодо журналістів. Так він прокоментував «Крим. Реалії» обшуки в будинках кримських журналістів співробітниками російського ФСБ 13 березня.

 

«Ми звідси з Києва повинні думати, як допомогти цим людям, як убезпечити їх батьків, самих журналістів, які перебувають у Криму. У нас є тільки один інструмент - максимальний розголос, звернення в міжнародні журналістські й правозахисні організації», - сказав Чубаров.


За словами глави Меджлісу, через кілька днів він разом з групою українських експертів, а також уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською, будуть зустрічатися з дипломатами, представленими в Раді з прав людини в ООН, в Женеві (Швейцарія). На зустрічі планується довести до відома ООН факти останніх репресій в анексованому Росією Криму, в тому числі - проти ЗМІ.

 

Нагадаємо, 13 березня пройшов обшук в квартирі за місцем прописки редактора «Центр журналістських розслідувань» Наталії  Кокоріної в Сімферополі (АР Крим), після якого журналістку затримали і відвезли в управління ФСБ. Наразі до неї пустили адвоката.

 

13 березня співробітники ФСБ Росії також  провели обшук в квартирі кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після так званого референдуму про статус півострова залишила Крим і зараз живе в Києві. Сьогодні вранці батьки повідомили їй про візит до них співробітників ФСБ, які вилучили комп'ютер її батька. За її словами, батькові пред'явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що стосовно журналістки порушено кримінальну справу за матеріал, опублікований на сайті «Центра журналістських розслідувань», в якому нібито містяться заклики до повалення влади в Криму. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY