detector.media
13.03.2015 13:43
Держкомтелерадіо пропонує ЗМІ відзначити день проголошення незалежності Карпатської України
Держкомтелерадіо пропонує ЗМІ відзначити день проголошення незалежності Карпатської України

Державний комітет телебаченні радіомовлення України звернувся  до засобів масової інформації з пропозицією використати у своїй роботі методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, підготовлені до 76-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо радить ЗМІ відзначити 15 березня день незалежності Карпатської України та вшанувати пам'ять її оборонців, які у 1939 році стали на захист проголошеної української державності на Закарпатті.

 

«Символічно, що державними символами Карпатської України були синьо-жовтий прапор, гімн "Ще не вмерла Україна" та тризуб св. Володимира Великого у сполученні з крайовим гербом Закарпаття. Сьогодні Україна опинилася у схожій ситуації: на її цілісність зазіхає Росія. І також, як 76 років тому українці із зброєю в руках захищають свою державу, свою незалежність», - сказав перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, якими можуть скористатись ЗМІ, містять історичну довідку, ключові повідомлення пам'ятних заходів, перелік деяких документальних фільмів, інтернет-ресурсів, науково-популярних та наукових публікацій, присвячених тематиці Карпатської України 1938-1939 років. Зокрема, ця тема висвітлюється у документальних фільмах та телепередачах: «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939» (режисер Тарас Химич, кіностудія Invert Pictures, на замовлення громадської організації «Західно-Український Центр Історичних Досліджень»).

 

Нагадаємо, минулого року  Держкомтелерадіо радив ЗМІ під час висвітлення 81-х роковин Голодомору 1932-33 років використовувати методичні матеріали, які було підготовлено Українським інститутом національної пам'яті.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY