detector.media
11.03.2015 20:06
НРКУ хоче запустити радіо «Культура» на УКХ-частотах УР-1
НРКУ хоче запустити радіо «Культура» на УКХ-частотах УР-1

Національна радіокомпанія України хоче запустити радіо «Культура» (третю програму Українського радіо) на частотах в УКХ-діапазоні, які звільнила Перша програма Українського радіо (УР-1) після запуску мовлення в ФМ-діапазоні. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив заступник генерального директора НРКУ з питань розвитку мереж радіомовлення Валерій Юрченко.

 

За його словами, в тих населених пунктах, де запустилося мовлення УР-1 у ФМ-діапазоні, НРКУ вимкнула передавачі нижнього УКХ-діапазону. Також НРКУ вже подала заяви до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на переоформлення ліцензій на УКХ-частотах, які були звільнені, з Першої програми на трансляцію третьої програми «Культура».

 

Нагадаємо, що 1 березня Національна радіокомпанія України та обласні державні телерадіокомпанії запустили спільне мовлення на об'єднаній ФМ-мережі на 31 частоті.

 

Водночас через нестачу фінансування НРКУ скорочує обсяги мовлення радіо «Промінь» і «Культура» в УКХ-діапазоні до 11 годин на добу.

 

Минулого року НРКУ на деяких частотах замість радіо «Культура» запустила Перший канал Українського радіо (УР-1).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY