detector.media
«Телекритика»
12.03.2015 12:00
Завершився чат з Вікторією Сюмар
Завершився чат з Вікторією Сюмар
Тема - «Хто чи що заважає створенню суспільного мовлення в Україні?»

12 березня о 12.00 на http://chat.detector.media відбулася чат-конференція за участю голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар на тему: «Хто чи що заважає створенню суспільного мовлення в Україні?».

 

До обговорення пропонувалися питання: пріоритетні зміни до закону про Суспільне мовлення, підтримані Комітетом до другого читання; чи вдасться нарешті створити Національну суспільну телерадіокомпанію України після ухвалення змін до закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та ін.

 

Повну версію чату читайте на «Детектор медіа» найближчими днями.

 

Біографічна довідка:

 

Вікторія Сюмар по закінченні з відзнакою історичного факультету Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка вступила до аспірантури Інституту історії України НАНУ.

 

Трудовий шлях розпочала на радіостанції «Континент» 1999 року, де вона по 2003-й набувала журналістський досвід. Також з 1999-го Вікторія працювала позаштатним кореспондентом радіостанції «Голос Америки» в Україні.

 

2002 року стала ведучою політичних програм на «Громадському радіо».

 

З 2004 року, коли в країні було посилено цензуру, перейшла на роботу в «третій сектор» - до правозахисної громадської організації Інститут масової інформації (ІМІ), з 2005-го очолила її.

 

У 2008-2010 роках обіймала посаду викладача в Інституті журналістики Національного університету імені Т.Г. Шевченка.

 

Входила до складу громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Також була членом Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України (Вікторі Ющенку). Автор статей в українських виданнях «Дзеркало тижня», «Детектор медіа», «Українська правда» та ін.

 

2013 року стала телеведучою 5-го каналу.

 

2014-го після Революції Гідності стала заступником Секретаря РНБО,  влітку подала у відставку.

 

Восени 2014-го обрана народним депутатом Верховної Ради України 8-го скликання. Заступник голови фракції «Народний фронт», голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY