detector.media
11.03.2015 14:02
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій подав до суду на телеканал ICTV через репортаж про корупцію
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій подав до суду на телеканал ICTV через репортаж про корупцію

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергій Бочковський подав позов до суду проти телеканалу ICTV, ведучого програми «Дістало!» Віталія Ковача та журналіста Сергія Антонова. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За твердженням телеканалу, підставою для позову став сюжет у випуску програми критичних репортажів «Дістало!» за 9 лютого. Темою матеріалу були відомчі прорахунки,  корупція та зловживання, які начебто мали у ДСНС. Зокрема, йшлося і про скандали довкола нинішнього керівника служби Сергія Бочковського.

 

«Журналісти програми провели аналіз проявів корупції у ДСНС, у тому числі наведених і самими працівниками рятувальноїслужби, і громадськими активістами. Йшлося про налагоджену у відомстві корупційну вертикаль. Було поставлено під сумнів справжність диплому про вищу освіту пана Бочковського, згадувалися й інші туманні моменти його біографії», - повідомляє телеканал.

 

У позовній заяві Сергій Бочковський зазначає, що журналістський матеріал у програмі «Дістало!» заподіяв шкоду його діловій репутації і вимагає спростування. Редакція програми, натомість, готова зустрітися з ним у суді.

 

«Ми поважаємо право пана Бочковського на захист своїх прав та інтересів у суді. Водночас зверну увагу на те, що цей позов є прецедентом, адже на журналістів подав до суду керівник центрального органу виконавчої влади. На моїй пам'яті за останні роки таке трапляється чи не вперше. Зрештою, у Європі, де свобода слова і вираження думки в медіа є однією із базових суспільних засад, не прийнято, щоб державні чиновники судилися із ЗМІ. Особливо, коли їх зловили на сумнівних справах. Проте ми готові до процесу. У нас - сильна позиція», - сказав керівник Департаменту спеціальнихпроектів каналу ICTV Олександр Семирядченко.

 

Ведучий програми «Дістало!» Віталій Ковач також заявляє, що готовий до аргументованої розмови в суді.

 

«Наш матеріал був об'єктивним та аргументованим. Ми навели конкретні факти та коментарі, отримали інформацію з надійних джерел - безпосередньо від співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, перевірили цю інформацію. Знаю, що зараз у службі йде внутрішня перевірка. Парадокс, але заміть того, щоб виправляти ситуацію, там шукають того, хто «злив» інформацію. «Дістало!» - программа жорстка та гостра, і цей позов - одна з можливих реакцій на наші критичні репортажі», - сказав журналіст.

 

Суд за позовом голоси ДСНС призначено на 18 березня.

 

Сюжет, через який голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський подав позов до телеканалу ICTV, можна переглянути тут.

 

Нагадаємо, 18 березня 2014 року на телеканалі ICTV стартувала програма гострих критичних репортажів і журналістських розслідувань «Дістало!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY