detector.media
10.03.2015 16:48
Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9
Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9

З 10 березня канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9 в мережах цифрового телебачення «Воля», «Т2» і відео-сервісі OLL.TV. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

В оновленому форматі канал зможуть дивитися абоненти цифрових мереж згаданих компаній на всій території України.

 

Телеглядачі зможуть побачити в новому форматі шоу, новини, футбольні трансляції та інші програми каналу. Сучасні моделі телевізорів також мають співвідношення сторін 16:9, що дозволить їх власникам використовувати переваги широкоекранного формату зображення.

 

Оператори цифрового телебачення передають параметри мовлення на приймальні пристрої абонентів своїх мереж - таким чином, більшість телевізорів будуть переналаштовані на новий формат мовлення автоматично. Якщо цього не відбудеться, то для коректного відображення в новому форматі глядачам необхідно буде переконатися в правильності налаштувань на своєму приймальному пристрої та/або телевізорі.

 

На першому етапі зміни торкнуться цифрових мереж «Воля» і «Т2», а також інтерактивного телебачення OLL.TV. На другому етапі канал «Україна» у форматі 16:9 зможуть дивитися абоненти супутникових і кабельних провайдерів.

 

Тематичні канали, що входять до «Медіа Групи Україна» - «Футбол 1/Футбол 2», молодіжний канал НЛО TV і тематичний канал «Індиго TV», уже ведуть мовлення у форматі 16:9.

 

Нагадаємо, російський «Первый канал» перейшов на широкоформатне мовлення (16:9), яке призначене для екранів High Definition (HD), з 1 червня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY