detector.media
10.03.2015 16:00
НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»
НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) занепокоєна можливим вилученням з переліку спеціальностей вищої освіти окремого фаху «реклама та зв'язки з громадськістю». Про це повідомляє прес-служба спілки.

 

Об'єднання спеціальностей передбачається проектом постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти».

 

З цього приводу НСЖУ підготувала зверненні до Міністра освіти України Сергія Квіта. Спілка підтримує звернення Науково-методичної комісії з журналістики та інформації щодо збереження окремої спеціальності «реклама та зв'язки з громадськістю».

 

У НСЖУ вважають, що відсутність у переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, спеціальності «реклама та зв'язки з громадськістю» свідчить про повернення української освіти до радянської практики ототожнення журналістики з пропагандою та агітацією (піар знову стане спеціалізацією в освіті майбутніх журналістів).

 

«Нині в Україні виокремлено в окремий бакалаврський напрям підготовку рекламістів та фахівців зі зв'язків із громадськістю. І це відмежування піару від журналістики відповідає світовим стандартам. НСЖУ підтримує пропозицію доповнення переліку спеціальностей наступною - «0323 - Реклама та зв'язки з громадськістю», - йдеться у зверненні спілки за підписом першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка.

 

Нагадаємо, у 2013 році Сергій Квіт, який обіймав посаду президента Києво-Могилянської академії, зазначав, що незабаром академічна освіта журналіста може остаточно перестати бути потрібною для роботи в ЗМІ попри те, що багато вищих навчальних закладів випускає журналістів.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY