detector.media
10.03.2015 12:53
У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»
У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»

Народні депутати України від «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Ірина Геращенко, Марія Іонова, Ірина Луценко та Світлана Заліщук разом з послом України при ООН Юрієм Сергєєвим відкрили у Постійному представництві України при ООН в Нью-Йорку фотовиставку «Жінки: війна і мир». Про це повідомляє прес-служба БПП.

 

Відкриття виставки фотографій про події на Донбасі відбулося під час 59-ї сесії комісії ООН зі становища жінок.

 

У Нью-Йорку демонструватимуться 40 фотографій, які раніше показували в Києві в рамках фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні», організованої Представництвом ООН в Україні спільно з Міністерством соціальної політики та Українським Жіночим Фондом в рамках акції «16 днів проти ґендерного насильства».

 

Світлини розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі у важкі часи для України - жінки-солдатки, жінки-лікарки, жінки-добровольця, жінки-волонтера та інших. Зокрема в представництві України при ООН покажуть фотороботи Олександра Синиці, Тараса Кашуби, Лариси Полулях та інших фотографів - як професійних, так і аматорів.


Народний депутат України, Уповноважений президента України з питань мирного врегулювання на Сході Ірина Геращенко під час відкриття зазначила, що у війні на сході України найбільше страждають українські діти і жінки, однак в той же час жінки виконують героїчну роботу, підтримуючи українську армію, допомагаючи переселенцям. Пані Геращенко наголосила, що революція Гідності і війна виявили найкращі риси
українських жінок, які сьогодні більше присутні в органах влади та залучені до прийняття рішень. Але, на її думку, відсоток жінок у владі - недостатній.

 

«Мають працювати соціальні ліфти, жінки повинні бути більш активно залучені до прийняття рішень у владі. І ми цього вимагатимемо, бо від цього виграє Україна», - наголосила депутат.

 

Ірина Геращенко назвала українську льотчицю та депутата Надію Савченко, яку вже вісім місяців утримують в російській в'язниці, прикладом мужності та незламності української жінки.

 

Нагадаємо, з 21 січня фотовиставка українських фотографів «Жінки: війна і мир. Донбас: війна і мир» демонструвалась у Копенгагені (Данія). Тоді на відкритті Ірина Геращенко заявила, що інформаційна війна залишається однією з ключових складових гібридної  війни, яку Російська Федерація веде  проти України і пообіцяла, що Україна усіма можливими способами протистоятиме російській пропаганді. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY