detector.media
09.03.2015 11:39
Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»
Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»

Сергія Костинського призначено радником міністра інформаційної політики (МІП) з питань Криму на прохання кримських журналістів, яким зараз надзвичайно важко працювати на півострові. Про це в ефірі 5-го каналу заявив генеральний продюсер «Чорноморської ТРК» Олександр Янковський, повідомляє прес-служба телеканалу.

 

«Призначення Сергія (Костинського - ТК) - це ініціатива кримських медіа. Це не просто Юрій Стець вибрав собі якусь людину і призначив. Ми делегували Сергія в Міністерство інформаційної політики для того щоб він допомагав вирішувати і наші питання», - заявив Олександр Янковський.

 

Нагадаємо, 5 березня міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив радником з питань інформаційної політики Криму експерта ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень» Сергія Костинського, який є кримським політичним експертом. Він очолював дослідницьку організацію «Фонд стратегічного консалтингу» і був змушений залишити АР Крим у зв'язку з її окупацією. На посаді радника МІП він відповідатиме за співпрацю із кримськими журналістами, експертами та громадськими діячами, що працюють на материку, а також за формування основних напрямків інформаційної політики щодо Криму.

 

Як зазначив Юрій Стець, ключовими завданнями Сергія Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі. Зокрема, радник міністра інформаційної політики з питань Криму працюватиме над актуалізацією «кримської теми» в національних, регіональних медіа та над організацією «експорту» інформаційного контенту про Крим за межі України. 

 

За словами Генерального продюсера «Чорноморської ТРК» , зараз журналісти українських ЗМІ працюють у Криму напівлегально. «Після березня минулого року українським журналістам, в тому числі нашої телекомпанії дуже важко отримати офіційну інформацію від самопроголошених органів влади на території Криму. У нас там працюють кореспонденти, кореспонденти працюють так само у деяких ЗМІ, і ці люди працюють там напівлегально», - сказав пан Янковський.

 

Він  також стверджує, що питання Криму майже зникло із українського інформаційного простору. Інформації, яка надходить з півострову, катастрофічно не вистачає, хоча, за його словами, мешканці Криму потерпають від безправ'я.

 

«Інформація, яка йде зараз з Криму - її недостатньо для України. Крим практично зник з інформаційного поля нашої країни, за рідкісним винятком, як річниця окупації Криму, коли був проведений телемарафон на 5-му каналі. Але в основному дуже рідко, хіба що тільки раз на тиждень згадають, що подорожчали ціни в кримських магазинах, але це ж не головне, ціни дорожчають і в українських магазинах. Головне те, що кримчани потрапили в ситуацію повного безправ'я, коли постійно відбуваються арешти людей», - заявив пан Янковський.

 

Водночас, за його словами, щонайменше 40% кримчан мають доступ до супутникового телебачення - тобто, існує дієвий варіант донесення інформації з України.

 

«За нашими даними, коли «Чорноморська ТРК» виходила на супутник - це був 2011 рік, тоді вже 40% домогосподарств в Криму мали супутникову тарілку. Тобто у людей є можливість отримувати інформацію з супутника», - сказав Олександр Янковський.

 

Нагадаємо, керівництво Національної телерадіокомпанії України планує створити у Херсоні телеканал для трансляції на території окупованого Криму

 

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликали зупинити цензуру в засобах масової інформації окупованого Росією Криму. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович: «Триває ліквідація вільних ЗМІ в Криму та тиск на незалежні й критичні голоси є глибоко хвилюючим і тривожним. Правда - перша жертва в часи кризи, і це, звичайно, відноситься і до Криму. Я закликаю тих, хто несе відповідальність, щоб зупинити цензуру у ЗМІ та забезпечити захист журналістів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY