detector.media
07.03.2015 10:09
Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»
Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»

У російській компанії «СТС Медіа» - нові призначення. До складу ради директорів увійшли Наталія Цуканова та Кай Градевік. Пані Цуканова також стала співголовою Ради директорів компанії, повідомляється на сайті «СТС Медіа».

 

Пані Цуканова і пан Градевік, за рішенням одного з найбільших акціонерів MTG Russia,  замінять в раді директорів Йоргена Мадсена Ліндеманна і Матіаса Херманссона. Згідно акціонерною угодою компанії, MTG Russia вправі призначити трьох з дев'яти членів ради директорів «СТС Медіа». Ірина Гофман продовжить роботу в раді директорів в якості третьої члена Ради від MTG Russia.

 

За словами пана Ліндеманна, зміни обумовлені реорганізацією бізнесу після прийняття поправок до російського закону про ЗМІ.

 

Наталія Цуканова -  засновник і керуючий директор Xenon Capital Partners, що є провайдером послуг в галузі фінансового консультування на ринку Росії і СНД. З 1997 року пані Цуканова працювала в нафтогазовому підрозділі офісу JP Morgan в Лондоні, після чого очолювала інвестиційно-банківське відділення JP Morgan в Росії і країнах СНД.

 

Пані Цуканова відіграла провідну роль у підготовці цілого ряду значущих угод у сфері фінансів і M&A на ринку Росії і СНД. Серед них - IPO Роснафти в Лондоні і IPO бурової компанії «Євразія», реструктуризація «РАО ЄЕС» і наступні угоди, придбання частки участі в проекті «Сахалін-1» компанією ONGC, придбання 50% акцій у великому камерунському родовищі Etinde міжнародним консорціумом за участю «Лукойл» і незалежної нафтогазової компанії New Age.

 

До приходу в J.P. Morgan Наталя Цуканова працювала над російською програмою приватизації та в Boston Consulting Group в Лондоні і Москві. Вона  також є членом правління Kerogen Capital Limited, фонду прямих інвестицій обсягом 1 млрд. доларів, що базується в Гонконгу та спеціалізується на компаніях нафтогазового сектора.

 

Пані Цуканова Наталія закінчила факультет економіки Московського державного університету і отримала стипендію в Гарвардському університеті, а також ступінь MBA в бізнес школі INSEAD.

 

Кай Градевік уже був членом Ради директорів «СТС Медіа» з 2002 по 2009 роки.

 

Він є засновником шведської компанії, що спеціалізується на наданні консалтингової послуг у сфері фінансів -  Old Fashioned AB. З 2010 по 2012 роки він займав пост віце-президента і глави M & A-департаменту TeliaSonera, п'ятої за величиною телекомунікаційної компанії Європи.

 

Пан Градевік прийшов в Modern Times Group MTG AB (MTG) в 2001 році. З 2006 по 2009 роки він очолював департаменти MTG «Злиття і поглинання» та «Розвиток бізнесу».  До приходу в MTG, пан Градевік обіймав пост директора з інвестицій шведського венчурного фонду Spray Ventures. З 1998 по 2000 роки він працював в інвестиційно-банківському відділенні лондонського офісу Merrill Lynch, спеціалізуючись на злиттях і поглинаннях.

 

Пан Градевік брав участь у підготовці значної кількості угод. Серед них - покупка компанією TeliaSonera норвезького оператора Tele2 Norway за  750 млн. доларів, покупка банком «ВТБ Капітал» російського оператора «Tele2 Росія» за 3,5 млрд. доларів, а також придбання компанією TeliaSonera 49% акцій оператора «Кселла» у АТ «Казахтелеком» $ 1,5 млрд. доларів. Пан  Градевік отримав ступінь магістра політичних наук Уппсальского університету (Швеція). Володіє російською мовою.

 

Нагадаємо, у листопаді 2014 року стало відомо, що Гендиректор російського телеканалу СТС і генпродюсер холдингу «СТС Медіа» В'ячеслав Муругов з 1 січня 2015 року займає пост радника гендиректора «СТС Медіа» Юліани Слащової. Новим генеральним директором телеканалу стала Ельміра Махмутова.

 

«СТС Медіа» керує чотирма російськими телекалами: «СТС», «Домашній», «Перець» і «СТС Love», а також «31 каналом» у Казахстані. Сукупна аудиторія п'яти каналів складає понад 150 млн осіб. Міжнародна версія телеканалу «СТС» доступна в Північній Америці, Європі, Центральній Азії, Вірменії, Грузії, Азербайджані, на Близькому Сході, а також в Киргизстані. Міжнародна версія телеканалу «Перець» - в Республіці Білорусь та в Киргизстані. «СТС Медіа» також володіє рядом цифрових розважальних медіаактивів: videomore.ru, domashniy.ru, ctc.ru і peretz.ru. Акції компанії котуються на біржі NASDAQ під символом CTCM.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY