detector.media
07.03.2015 09:42
Радником Стеця з питань інформполітики Криму призначено Костинського
Радником Стеця  з питань інформполітики Криму призначено Костинського

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив радником з питань інформаційної політики Криму експерта ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень» Сергія Костинського. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Рішення прийнято 5 березня за рекомендацією представників телеканалів «Чорноморська телерадіокомпанія», «Соціальна країна», радіостанції «Громадське радіо», інформаційного агентства «Голос Криму» та на підставі рекомендації Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

 

Сергій Костинський є кримським політичним експертом, який очолював дослідницьку організацію «Фонд стратегічного консалтингу», та був змушений покинути АР Крим у зв'язку з її окупацією. На посаді радника МІП він відповідатиме за співпрацю із кримськими журналістами, експертами та громадськими діячами, що працюють на материку, а також за формування основних напрямків інформаційної політики щодо Криму.

 

Як зазначив Юрій Стець, ключовими завданнями Сергія Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі. Зокрема, радник Міністра інформаційної політики з питань Криму працюватиме над актуалізацією «кримської теми» в національних, регіональних медіа та над організацією «експорту» інформаційного контенту про Крим за межі України. 

 

«Серед своїх головних завдань бачу просування на Кримському півострові європейського вибору країни. У тому числі створення умов для руйнування негативних міфів російської пропаганди про Україну та поширення об'єктивної інформації про сучасні процеси в державі», - сказав Сергій Костинський.

 

Нагадаємо, керівництво Національної телерадіокомпанії України планує створити у Херсоні телеканал для трансляції на території окупованого Криму

 

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликали зупинити цензуру в засобах масової інформації окупованого Росією Криму. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович: «Триває ліквідація вільних ЗМІ в Криму та тиск на незалежні й критичні голоси є глибоко хвилюючим і тривожним. Правда - перша жертва в часи кризи, і це, звичайно, відноситься і до Криму. Я закликаю тих, хто несе відповідальність, щоб зупинити цензуру у ЗМІ та забезпечити захист журналістів».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://mip.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY