detector.media
06.03.2015 20:34
Зураб Аласанія розповів про телеканал, який мовитиме на окупований Крим з Херсона
Зураб Аласанія розповів про телеканал, який мовитиме на окупований Крим з Херсона

Керівництво Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) планує створити у Херсоні телеканал для трансляції на території окупованого Криму. Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань» з посиланням на генерального директора НТКУ Зураба Аласанію.

 

За його словами, проект може бути реалізований в рамках Суспільного мовлення, запустити яке в Україні планується найближчим часом. Майбутній телеканал повинен об'єднати кримськотатарську і українську редакції, мовити на територію півострова за допомогою супутника.

 

«Якщо ми говоримо про цифри, то, мабуть, на базі того, що вже зараз є в Херсоні, можна витратити додатково 5-6 мільйонів гривень - перезапустити, переформатувати, людей підзібрати. В рік це буде обходитися приблизно в 2,5-3 мільйона гривень», - стверджує Зураб Аласанія.

 

Термінів реалізації проекту глава НТКУ не назвав.

 

«Центр журналістських розслідувань» нагадує, що в результаті російської анексії Криму півострів опинився практично повністю відрізаним від українського мовлення. На даний момент кримчани мають можливість дивитися українські телеканали тільки в супутниковому мовленні.

 

Нагадаємо, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликали зупинити цензуру в засобах масової інформації окупованого Росією Криму. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович: «Триває ліквідація вільних ЗМІ в Криму та тиск на незалежні й критичні голоси є глибоко хвилюючим і тривожним. Правда - перша жертва в часи кризи, і це, звичайно, відноситься і до Криму. Я закликаю тих, хто несе відповідальність, щоб зупинити цензуру у ЗМІ та забезпечити захист журналістів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY