detector.media
06.03.2015 12:50
Мінкульт РФ назвав «Крим» головною темою для російських кінорежисерів у 2015 році
Мінкульт РФ назвав «Крим» головною темою для російських кінорежисерів у 2015 році

Міністерство культури Росії опублікувало перелік затверджених владою тем для російських кінорежисерів на 2015 рік. Про це повідомляє The Calvert Journal.

 

Пріоритетною темою для російського кінематографу у 2015 році виступить історія Криму і України в період «входження їх територій до складу російської держави».

 

Щоб отримати допомогу від міністерства, режисерам потрібно буде надіслати сценарій свого фільму на оцінку. Якщо він буде відповідати критеріям відомства та інтересам влади, то Москва виділить кошти з бюджету на зйомки.

 

«Це звичайна практика державної підтримки. Ми вибираємо теми, які, на нашу думку, вимагають додаткового заохочення. Торік, наприклад, ми зосередили увагу на створенні робіт на тему перемоги у Великій Вітчизняній війні. Тепер, в 2015 році, темою стане Крим», - пояснив директор департаменту з кінематографії міністерства культури РФ В'ячеслав Тельнов.

 

До списку бажаних сюжетів від Кремля увійшло  дев'ять тем, серед яких кінофільми про «історії успіху, які надихають», «Крим і Україна в тисячолітній історії російської держави». Також Кремль радить знімати кіно про військові перемоги Росії, історичних особистостей і сучасних героїв РФ, про переворот в 1917 році і розвал СРСР в 1991 році, а також про традиційні сімейні цінності.

 

Нагадаємо, Міністерство культури Російської Федерації відмовило  у фінансуванні двох проектів студії режисера українського походження  Віталія Манського «Вертов. Реальне кіно».

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY