detector.media
06.03.2015 12:46
Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги
Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги

5 березня о 15-й годині припинив роботу Миколаївський радіоцентр Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) в селищі Луч Миколаївської області. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив заступник генерального директора з питань розвитку мереж радіомовлення Національної радіокомпанії України Валерій Юрченко.

 

У кол-центрі ПАТ «Миколаївобленерго» «Детектор медіа» повідомили, що «Херсонобленерго» відключило радіоцентр у зв'язку з несплатою за електроенергію.

 

«Детектор медіа» поки що не вдалося отримали коментар в.о. генерального директора Концерну РРТ Володимира Іщука з цього приводу.

 

З потужностей Миколаївського радіоцентру в селищі Луч здійснюють мовлення телеканал «Інтер» і Національна радіокомпанія України - як внутрішнє мовлення, так і іномовлення.

 

«Досі Концерн РРТ офіційно нікого не повідомив про те, що сталося. Не задіяні ніякі важелі тиску на обленерго. З обіду вчорашнього дня центр вимкнений. Я спілкувався з головою Держтелерадіо, повідомив його про це. Ми готуємо листи на Кабмін та губернатора області, адже це є стратегічно важливий для держави об'єкт», - сказав «Детектор медіа» Валерій Юрченко.

 

За його інформацією, Миколаївський радіотелевізійний передавальний центр, з якого ведуть мовлення більшість телеканалів і радіостанцій у Миколаївській області, який енергетики теж погрожували вимкнути через борги, поки працює. «Вони якісь гроші сплатили і їх поки не вимикали», - повідомив пан Юрченко.

 

Як повідомляло 5 березня миколаївське інтернет-видання «Преступности.НЕТ» з посиланням на місцевих мешканців, через відключення від електроенергії радіоцентру в Лучі все селище залишилося без електропостачання. «Мешканці Луча залишилися не тільки без світла, а й без води і відведення каналізаційних вод - без електроенергії не працюють насоси»,- пише видання.

 

Нагадаємо, через борги КРРТ перед обленерго 26 лютого вимикали Тернопільську філію КРРТ в селі Лозова - глядачі не могли переглядати місцеві та загальнонаціональні канали ані в аналоговому, ані в цифровому форматі. Ввечері того ж дня мовлення відновили.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ukrtvr.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY