detector.media
05.03.2015 18:00
Дуня Міятович заявляє, що в Криму відбувається ліквідація вільних ЗМІ
Дуня Міятович заявляє, що в Криму відбувається ліквідація вільних ЗМІ

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликали зупинити цензуру в засобах масової інформації окупованого Росією Криму. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, повідомляє «РБК-Україна».

 

«Триває ліквідація вільних ЗМІ в Криму та тиск на незалежні й критичні голоси є глибоко хвилюючим і тривожним. Правда - перша жертва в часи кризи, і це, звичайно, відноситься і до Криму. Я закликаю тих, хто несе відповідальність, щоб зупинити цензуру у ЗМІ та забезпечити захист журналістів», - заявила пані Міятович.

 

За її словами, всі українські телеканали вимкнені або замінені на російські. Журналістам 13 видань погрожували, заборонили в'їзд в Крим або забрали техніку. У шести виданнях провели обшуки і вилучили обладнання.

 

Раніше  в ОБСЄ засудили обшуки в офісі кримськотатарського телеканалу ATR.

 

Нагадаємо, Міжнародна правозахисна організація Freedom House оприлюднила новий звіт про порушення прав людини на Кримському півострові, що був «насильно й незаконно анексований» Росією в березні 2014 року,у якому заявляється про тиск на журналістів місцевих та закордонних ЗМІ. 

 

Як йдеться у звіті, мешканці Криму після окупації українського півострова зазнають дедалі більших і важчих порушень їхніх прав - громадянських, політичних і прав людини. Особливо постраждали кримські татари - вони, за даними Freedom House, потерпають від порушень майнових прав і залякування незалежних голосів шляхом вибіркового застосування законодавства і вживання фізичного насильства. За даними звіту, Кремль намагається придушити повідомлення про такі порушення і створює у Криму «інформаційне гетто», чинячи тиск на представників місцевих і закордонних засобів інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY