detector.media
05.03.2015 17:26
Нацрада анулювала ліцензію кіровоградського телеканалу «Україна-центр» з мультиплексу МХ-5
Нацрада анулювала ліцензію кіровоградського телеканалу «Україна-центр» з мультиплексу МХ-5

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"» на регіональне цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Кіровограді та ще п'яти містах Кіровоградської області. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 5 березня.

 

Компанія сама подала заяву про анулювання ліцензії у зв'язку з відсутністю фінансування.

 

У жовтні 2014 року «Україна-центр» отримала попередження Нацради за відсутність мовлення. У своїх поясненнях керівництво компанії послалося на те, що засновником і власником каналу є донецьке ТОВ «Мобі-експрес», яке через складну ситуацію в Донбасі не може виконувати свої фінансово-господарські зобов'язання. У січні 2015 року Нацрада призначила повторну позапланову перевірку мовника, який так і не відновив мовлення.

 

За даними єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"» є керівник каналу Юхим Мармер (5%) і донецьке ТОВ «Мобі-експрес» (95%). Власником останнього є Аліна Шаталова - дружина Олександра Шаталова, колишнього першого заступника голови Кіровоградської обласної ради, кандидата в народні депутати від Партії регіонів у мажоритарному окрузі в Кіровограді на виборах 2012 року, кандидата в народні депутати за списками «Опозиційного блоку» на виборах 2014 року.

 

Нагадаємо, що ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"» вибороло місце в регіональному цифровому мультиплексі МХ-5 на шести частотах у Кіровоградській області на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY