detector.media
05.03.2015 17:10
Нацрада зобов’язала трьох мовників вивести офшорні компанії зі складу власників за 45 днів
Нацрада зобов’язала трьох мовників вивести офшорні компанії зі складу власників за 45 днів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила три телерадіокомпанії, у складі власників яких досі залишаються компанії з офшорних зон, хоча це заборонено статтею 12 закону «Про телебачення і радіомовлення». 5 березня на своєму засіданні Нацрада ухвалила рішення, яким зобов'язала їх протягом 45 днів привести свої установчі та статутні документи у відповідність до вимог закону.

 

Йдеться про такі компанії:

- ТОВ «Радіо Авто» з міста Херсон (позивні «Авторадіо»), співвласником якого є компанія «Кверті Бізнес ІНК» (Британські Віргінські Острови) - частка 1%;

- ТОВ «Телерадіокомпанія "Радіо 50"» з міста Харків (позивні Europa Plus), співвласником якого є та ж сама компанія «Кверті Бізнес ІНК» (Британські Віргінські Острови) - частка 1%;

- ТОВ «Телерадіокомпанія "Глас"» з міста Київ (телеканал «Глас»), співвласниками якого є компанія «Сквеір Манор Пропертіз ЛТД» (Сент-Кітс і Невіс) - частка 24,5 %, та компанія «Хіперактів Інвестментс Лімітед» (Британські Віргінські Острови) - частка 24,5 %.

 

Спершу Нацрада мала намір дати всім мовникам лише 15 днів на приведення документів у відповідність до вимог закону, але пішла назустріч компаніям і збільшила термін до 45 днів.

 

Нагадаємо, що закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації», який заборонив створення і діяльність телерадіоорганізацій, засновниками або власниками яких є нерезиденти з офшорних зон, набрав чинності ще влітку 2013 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY