detector.media
03.03.2015 19:38
Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів
Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про відкритість використання публічних коштів», ухвалений Верховною Радою 11 лютого. Про це повідомляється на сайті глави держави.

 

Згідно з документом № 183-VIII, до публічних коштів належать: кошти державного та місцевих бюджетів, кредитні ресурси, надані під державні та місцеві гарантії, кошти Національного банку та інших державних банків, державних цільових фондів, Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також кошти суб'єктів господарювання державної і комунальної власності, отримані ними від їхньої господарської діяльності.

 

Закон визначає умови та порядок забезпечення доступу до інформації про використання вказаних коштів. Зазначена інформація повинна оприлюднюватись на єдиному веб-порталі використання публічних коштів. Доступ на ресурс є вільним та безоплатним.

 

Закон був підготовлений у рамках так званого антикорупційного пакета і набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування.

 

Раніше Верховна Рада уповноважила Кабінет міністрів України створити єдиний веб-портал використання публічних коштів.

 

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на позачерговому засіданні 27 лютого одноголосно рекомендував Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу законопроект № 2171 «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних», що внесений Президентом України. Члени Комітету підтримали ще один президентський законопроект № 2172 «Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України щодо доступу до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY