detector.media
01.03.2015 18:51
У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков не задіяний - ЗМІ
У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков  не задіяний - ЗМІ

Представники «Білорусьфільму» прокоментували повідомлення телеканалу «Белсат» про те, що кіностудія нібито відмовіилася від співпраці з російським актором Михайлом Пореченковим. Про це повідомляє сайт Tut.By.

 

За цими даними, начальник відділу реалізації та реклами сценарно-маркетингової служби «Кінопроект» «Білорусьфільму» Михайло Катюшенко розповів, що пан Пореченков у зйомках фільмів кіностудії не задіяний. Водночас він припустив, що актор може зніматися у павільйонах підприємства, які веде російський «замовник».

 

«Пореченков в жодні картині на "Біларусьфільмі" не зайнятий. Мабуть, це замовники знімають російський фільм. Але "Білорусьфільм" до цього відношення не має. Можу сказати точно: у нас зараз у запуску дві картини, його (Пореченкова - ТК) там немає», - сказав пан Катюшенко.

 

Сам пан Пореченков у коментарі пропагандистському телеканалу LifeNews заявив, що інформація про його конфлікт із «Білорусьфільмом» є «нахабною брехнею й пропагандою».

 

Нагадаємо, телеканал «Беслат» поширив відеозапис, у якому анонімний представник «Білорусьфільму» повідомляє, що співробітники кіностудії «Білорусьфільм» відмовилися від співпраці з Михайлом Пореченковим, а мінський готель відмовився приймати такого постояльця, аби не псувати собі репутації.

 

«Усі ще пам'ятають події в Донецькому аеропорту [за участі Михайла Пореченкова. -ТК], і його безглузді виправдання, - пояснив співрозмовник «Белсата».- Зіграло свою роль і те, що Пореченкова було оголошено у міжнародний розшук за кількома статтями Кримінального кодексу. На додачу юрист нашої кіностудії розповів, що у Кримінальному кодексі Білорусі передбачена стаття за недонесення даних про особу, яка перебуває в міжнародному розшуку».

 

Нагадаємо, у січні 2015 року Міністерство внутрішніх справ України за поданням Служби безпеки України оголосило пана Пореченкова в розшук. Російського актора підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков. Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам.

 

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях). Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 69 фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY