detector.media
28.02.2015 17:54
У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)
У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)

Фотокореспондент газети «Сегодня» 43-річний Сергій Ніколаєв помер у  лікарні внаслідок поранень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор проектів «Докутолока» Володимир Демченко.

 

У пана Ніколаєва залишилася 20-річна донька.

 

Журналістка Анастасія Станко на своїй сторінці у Twitter розповіла, що фотокор внаслідок вибуху міни під час перебування в Пісках на Донеччині зазнав тяжких поранень. За даними користувачів Facebook це сталося по 16-тій сьогодні, 28 лютого.

 

Як уточнила редакція Segodnya.ua, Сергій Ніколаєв потрапив під обстріл в поблизу Пісків. За даними прес-служби ПраТ «Сегодня Мультимедіа» Сергій Ніколаєв разом зі своїм товаришем і колегою Богданом Росінським і бійцем Правого сектора вели у Пісках фотозйомку. За словами Богдана Росінського, спочатку обстрілів не було, але раптом стався вибух. Богдана зачепило по дотичній. Сергій і боєць Правого сектора отримали дуже серйозні поранення. Їх доставили в залізничну лікарню Красноармійська, яка в цей час була на чергуванні. Головний хірург повідомив, що постраждалі отримали несумісні з життям поранення.

 

На понеділок 2 березня призначена судмедекспертиза. Після цього тіло Сергія Ніколаєва буде доставлене в Київ.

 
Сергій Ніколаєв народився 14 лютого 1972 року в Києві. З квітня 2008 року працював в газеті «Сегодня» штатним фотокореспондентом. За словами колег, Сергій був талановитим фотографом, видатним професіоналом своєї справи, який всього себе віддавав роботі. Головний редактор газети «Сегодня» Ольга Гук зазначила: «Всі 7 років роботи в «Сегодня» Сергій був нервом, ураганом, генієм репортажної зйомки. Він ліз з фотоапаратом в самісіньке пекло, щоб показати справжнє життя. Він не жалів себе. Безстрашний професіонал пройшов безліч гарячих точок, звідки робив приголомшливі репортажі для «Сегодня». І загинув, як справжній військовий фотокореспондент - на війні. Це непоправна втрата для «Сегодня» і для кожного, хто його знав».

 

Фотографу вдавалося знайти унікальні кадри і створювати яскраві, вражаючі фоторепортажі. Фототокор неодноразово виявляв себе безстрашною людиною, опиняючись в найгарячіших точках, бував у відрядженнях у бунтівних Ірані, Сомалі, Лівії, Туреччині, Грузії. При цьому зберігав людяність і навіть деяку сентиментальність. 

 

У 2013 році Сергій Ніколаєв презентував першу персональну виставку «Недитяче дитинство» - про те, в яких умовах ростуть діти під час війни. 

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття колегам і рідним Сергія Ніколаєва.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.segodnya.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY