detector.media
27.02.2015 16:14
Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти
Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти

В рамках AGAMA Digital Day, організованого групою агентств AGAMA communications, експерти діджитал-індустрії України обговорили тренди та інструменти в сфері інтернету речей, які варто використовувати для успішної комунікації. Про це повідомляє прес-служба AGAMA communications.

 

Стратег MEDIACOM / AGAMA Digital Group Іван Полторацький розповів, як глобальні тенденції диктують нові шляхи розвитку брендів за допомогою цифрових екосистем.

 

«Нове покоління має певну особливість в порівнянні з попереднім. Воно зростає в діджитал-сфері, в діджитал-культурі (що складається з таких частинок, як селфі, меми, plunking, photo bombing, gangnam style, ice bucket challenge). Все, що відбувається у світі, відбувається навколо мобільного телефону, з ранку до ночі. Бізнес в усьому світі кожен день винаходить нові способи взаємодії з «міленіалами», але існують країни, в тому числі і наша, які перебувають лише на стадії адаптації до цих процесів. Зараз для бізнесу недостатньо бути тільки частиною основних соціальних медіаплатформ - потрібно вже сьогодні потрапляти в мейнстрім нинішнього діджитал-покоління», - зазначив пан Полторацький.

 

Маркетинг-директор Intel Ukraine Юрій Миколишин, говорячи про тренди та інструменти в сфері інтернету речей, нагадав, що у 2014 році почалося використання «розумних» пристроїв в різних галузях, починаючи від роздрібної торгівлі та автомобілебудування і закінчуючи енергетикою. Недавнє дослідження Accenture показало, що до 2019 року 69% людей будуть мати вдома «розумні» пристрої. Однак 87% систем, що використовуються, не мають виходу в інтернет. Їхнє підключення - це одне з найскладніших завдань, яке належить вирішити людству.

 

У свою чергу, директор з розвитку бізнесу Unteleported.com Ярослав Дзема зазначив, що світові бренди вже сьогодні використовують інтернет речей у своїх активностях.

 

Тенденції пошуку креативних ідей для ефективної комунікації з урахуванням сучасних технологій виділив і керуючий директор Ebola Communications / AGAMA Digital Group Ярослав Корець: «Краудсорсингові платформи - це безмежне поле креативних ідей. Серед них є геніальні, проривні, але є і просто божевільні. Щоб дізнаватися першими про технології та бути в курсі, не потрібно стежити за презентаціями Apple або Google, краще зануртеся у пошук на Kickstarter і Indiegogo. Також не треба забувати про вітчизняний «Креатор», підтримуючи їх ідеї, наприклад, на сайті http://biggggidea.com».

 

Нагадаємо, за даними Інтернет асоціації України (ІнАУ), у 2014 році обсяг ринку медійної інтернет-реклами в Україні досяг суми в 1 млрд 14 млн грн. В гривневому еквіваленті обсяг ринку виріс на 10,7% порівняно з 2013 роком. Частка прямих продажів реклами склала 42%. Практично половина всіх рекламних надходжень (49,1%) припала на банерну рекламу. Частка in-stream video (реклама в відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) склала 27,9%. In-page video (content-roll) - 7,6%.

 

За даними Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК), обсяг усього ринку інтернет-реклами (враховуючи контекстну, яку ІнАУ не включала в дослідження) в 2014 році виріс на 3% до 2,115 млрд грн. У 2015 році інтернет залишиться єдиним сегментом рекламного ринку, що зростатиме - на 9%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY