detector.media
26.02.2015 17:32
В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України
В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України

27 лютого відбудеться онлайн-прем'єра фільму В'ячеслава Бігуна «Страсті». Про це повідомляється у прес-релізі проекту.

 

У кінокартині подані враження автора про сучсасну окупацію України.  «Чому "Страсті"? Це - страждання людини. Колись такі переніс Христос. Нині, образно кажучи, їх переживає Україна, розп'ята на хресті нової геополітичної війни. У фільмі Україна - це молода дівчина. Лесі трохи більше 20-ти. Вона взаємно закохана в молодого російського поета - Лева. Вони щойно провели першу ніч разом. Мріють про спільне майбутнє. Дітей. Ось у Лесі день народження. Але, але... Лев терміново повинен їхати до важкохворої мами в лікарню. Лесю, між тим, навідує брат-близнюк Лева - Міша. Тому теж вона подобається. Але він зовсім інший. Й день народження Лесі стає її днем кошмару. Все йде до трагедії... й до переродження. Бо хочеться вірити в краще, й в людині. Все в фільмі має подвійне значення: буквальне й символічне. Це вступ. Решту побачите й відчуєте самі», - зазначається в пресс-релізі.   

 

У зйомках стрічки задіяні українські та іноземні актори. У головних ролях - Владислава Гаврилюк і Борис Український. Інші ролі зіграли Лідія Головата, Олександр Домовий, Маргус Кобінг, Томас Коллі, Джозеф Латімер, Ігор Свирида та Юрій Іванченко.

 

Як відзначає В'ячеслав Бігун, уперше в своїх фільмах він використав брехтіанський метод відчудження: «Ми звертаємося не так до емоцій, як до розуму глядача».

 

Фільм відзнято в Естонії за сприяння української громади.

 

Знімальна група - міжнародна, що об'єднала фахівців із понад десяити країн світу. Оператор-постановник - естонець Каарел Тіідус, якому асистували фінн Акселі Віртанен і португалець Руї Діаз. Художник-постановник - Мееліка Легола, якій сприяли українці Олександр Педос і Тереза Бадзьо. Фільм знято трьома мовами - українською (спілкується Леся), російською (Лев і Міша, «ввічливі люди»), а також англійською (образ Заходу).

 

Ключова музика фільму - Іоганна Себастіана Баха.

 

Після інтернет-прем'єри автори стрічки планується європейська - в Парижі (Франція).

 

В'ячеслава Бігун - міжнародний кіномитець і правник, режисер таких фільмів, як «Мати. В ім'я мільйонів» за мотивами оповідання Олександра Довженка, «Місто ангела», «Серце мами Гонгадзе», «Пенальті правосуддя», «Санктуаріум», «Довженко. Український Гомер кіно».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY