detector.media
26.02.2015 15:14
Російський опозиційний блогер Дмитро Шипілов, якого переслідують у РФ, уже перебуває на території України
Російський опозиційний блогер Дмитро Шипілов, якого переслідують у РФ, уже перебуває на території України

Станом на 14.00 26-го лютого російський опозиційний блогер Дмитро Шипілов, який відбув у Росії покарання у в'язниці через записи в Livejournal, що начебто ображали губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва, і якого напередодні українські прикордонники не пропустили на територію України, уже перебуває в Україні, де просить політичного притулку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний редактор видання «Новий регіон» Олександр Щетінін.

 

«Після втручання української громадськості та ЗМІ, практично через добу митарств на кордоні, опозиційного російського журналіста і в'язня російських тюрем Дмитра Шипілова впустили до України!», - зазначив він.

 

Нині блогер перебуває на півдорозі до Києва. Про подробиці його прибуття до України пан Щетінін розповів у коментарі сайту «Дуся».

 

Нагадаємо, 25 лютого Держприкордонслужба України відмовилася впустити на територію України блогера Дмитра Шипілова. Про це повідомив «Новий регіон», з яким співпрацює журналіст.  Наступного дня стало відомо, що прикордонна України поставила умову, щоби Дмитра Шипілова на білоруському кордоні  зустрів громадянин України. Після повідомлення головного редактора «Нового регіону» про це у Facebook таку людину знайшли і умову на пункті пропуску «Нова Гута», що на Гомельщині (Білорусь), було виконано.

 

Російський опозиційний блогер попросив політичного притулку в Україні, позаяк йому загрожує ще одне ув'язнення у РФ за його політичні переконання.

 

У квітні 2012 року Дмитро Шипілов, який мешкав у Юрзі (Кемеровська область, Росія), був засуджений до 11 місяців виправних робіт за статтею 319 КК (образа представника влади). Таке рішення виніс суд щодо публікації в Livejournal двох постів, що викликали невдоволення кемеровського губернатора Амана Тулєєва. Сам блогер своєї провини не визнав. 29 грудня 2014 року пана Шипілова звільнили з СІЗО після закінчення присудженого терміну ув'язнення. Тим часом розслідування нової справи проти нього продовжилося.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY