detector.media
25.02.2015 20:06
Литовська національна телерадіокомпанія LRT розробляє плани протидії російській пропаганді
Литовська національна телерадіокомпанія LRT розробляє плани протидії російській пропаганді

У відповідь на наростаючий інформаційний тиск кремлівської пропаганди в ЗМІ литовська національна мовна телерадіокомпанія LRT (Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija) збирається випускати нові програми для російськомовного населення. Восени LRT планує запустити програму, яка буде викривати джерела пропаганди та принципи їх дії, повідомляє литовське видання delfi.lt.

 

Ці питання обговорювалися на проведеному 25 лютого спільному засіданні представників Ради LRT, Ради з культури і мистецтва та Міністерства культури Литви.

 

За словами голови Ради LRT Жигінтаса Пячюліса, зараз завершується опрацювання умов для програм, які намічається запустити з осені. Один з пріоритетів - щоб в ефірі з'явилася саме така програма, яка викриватиме російську пропаганду. Щоправда, її творцям доведеться конкурувати з програмами всіх інших жанрів в рамках оголошеного LRT конкурсу.

 

Нагадаємо, у лютому Департамент держбезпеки (ДГБ) Литви повідомив, що спостерігає «все більш очевидні» зусилля Росії по розпалюванню інформаційної війни та поширенню пропаганди в ЗМІ та соціальних мережах Литви.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY