detector.media
25.02.2015 12:37
27-28 березня – тренінг для бібліотекарів у Львові «Практична медіаграмотність»
27-28 березня – тренінг для бібліотекарів у Львові «Практична медіаграмотність»

МБФ «Академія української преси» (АУП)  за підтримки програми «Бібліоміст» запрошує  бібліотекарів публічних бібліотек  із  Львівської,  Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областейдо участі в  2-денному  тренінгу« Практична медіаграмотність».

 

Тренінг відбудеться 27-28 березня  у Львові. Учасникам тренінгу будуть запропоновані моделі практичної медіаосвіти та медіаграмотності, які можуть бути імплементовані у діяльність їх бібліотечних закладів.

 

Під час тренінгу учасники отримають відповіді на наступні теоретичні та практичні запитання:

 

Під час заходу відбудеться дискусія «Як сьогодні просувати медіаграмотність у бібліотеці: залучення користувачів та налагодження партнерств».

 

Учасники отримають посібники АУП із медіаграмотності.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Відбір здійснюватиметься на конкурсних засадах. В ході заходу передбачені кава-паузи ,  обіди та вечері. Учасникам з інших міст забезпечується  проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд  за наявності оригіналів квитків ( купе, автобус, маршрутне таксі).

 

Для участі у тренінгу необхідно заповнити анкету-заявку до 15 березня  2015 року (24-00) та надати лист-згоду від керівництва закладу на участь у тренінгу (сканований варіант).

 

Тренерський та експертний склад: Валерій  Іванов, президент Академії Української Преси, професор, доктор філологічних наук зі спеціальності - журналістика. Завідувач кафедри реклами та зв'язків з громадськістю КНУ ім. Т.Шевченка. Автор біля 400 наукових праць, в тому числі 15 монографій і 45 брошур, 20 підручників і навчальних посібників, в тому числі підручника «Журналістська етика»,  співатор підручника «Медіаосвіта і медіаграмотність» та  4 навчальних програм з медіа грамотності, які затверджені МОН України ( для 2-4 класу,  10-11 класу, для педагогічних коледжів, науково-педагогічних працівників та студентів педагогічних ВНЗ); Оксана  Волошенюк, директор АУП, провідний мистецтвознавець відділу кіно та ТБ ІМФЄ ім.М.Рильського, співавтор Програми «Медіаосвіта», навчально-методичного комплексу «Медіаосвіта ( медіаграмотність)» та підручника «Медіаосвіта і медіаграмотність», співавтор 5 навчальних програм з медіа рамотності, затверджених МОН - для 2-4 класів, 8(9) класу, 10-11 класу, педагогогічних ВНЗ, студентів педкоджі»»;  співавтор і науковий редактор навчально-методичного посібника «Конспект для вчителя. Основи медіа грамотності 8 (9) клас»;  Людмила Гуменюк, директор Центру медіаініціатив, медіатренер , експерт з медіаосвітніх питань, магістр політичної комунікації  Шефілдського університету. В 2005-2008 рр. провела низку досліджень та тему медіа реформ в Україні, ефективності комунікативних стратегій та медіа проектів на замовлення різних інституцій, включно з Посольством Великої Британії, DFID, Фондом ім. Фрідріха Еберта, Національним Демократичним Інститутом (NDI); Валентина Потапова, медіапедагог,  має багаторічний досвід проведення Клубу документального правового фільму, автор посібника «Как организовать дискуссию по фильму».

 

Орієнтовні  дати тренінгів для інших регіонів:

- 3-4 квітня - Житомир (Житомирська, Рівненська, Хмельницька, Волинська. Віницька обл.)

- 6-7 квітня   -  Київ (Київська, Черкаська, Чернігівська, Одеська, Кіровоградська обл.)

- 22-23 квітня - Харків (Харківська, Сумська, Луганська, Донецька, Полтавська обл.)

- 24-25 квітня - Дніпропетровська (Дніпропетровська, Запоріжська, Херсонська, Миколаївська обл.)

 

Контактна особа:  Андрій Коваленко, менеджер з логістики АУП (питання реєстрації, логістики). Тел: (095)4185537, електронна пошта:a.kovalenko@aup.com.ua.

 

Веб-сторінки АУП  www.aup.com.ua, www.medialiteracy.org.ua, в  соціальних мережах https://www.facebook.com/aupfoundation.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY