detector.media
25.02.2015 11:34
У Відні в ОБСЄ проходить чергова зустріч представників журналістських організацій України і Росії
У Відні в ОБСЄ проходить чергова зустріч представників журналістських організацій України і Росії

Сьогодні, 25 лютого, у Відні (Австрія) розпочався п'ятий круглий стіл представників медіаорганізацій України і Росії. Про це повідомляє Незалежна медіапрофспілкаУкраїни (НМПУ).

 

Зустріч відбувається в офісі представника з питань свободи ЗМІ  Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). На порядку денному - проблеми безпеки  журналістики у зв'язку з конфліктом на Сході України.

 

Учать у зустрічі беруть делегації Незалежної медіапрофспілки України і Національної спілки журналістів України (НСЖУ), а також Союзу журналістів Росії (СЖР).

 

Відкрила засідання представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ ОБСЄ Дуня Міятович. Вона наголосила, що російська пропаганда залишається проблемою. Пані Міятович назвала також проблемою створення Міністерства інформаційної політики в Україні. Вона  підкреслила наявність проблем з порушенням прав журналістів.

 

Нагадаємо, це чергова зустріч представників медіаорганізацій України та Росії. Попередній круглий стіл пройшов 11 грудня 2014 року. Його учасники виступили зі спільною заявою з вимогою звільнити українських журналістів Сергія Сакадинського і Романа Черемського, які на той час перебували у полоні у терористів на Донбасі. Наразі обох журналістів звільнено: пана Черемського - 27 грудня 2014 року, а пана Сакадинського - 5 січня.

 

«Детектор медіа»

Фото надане НМПУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY