detector.media
23.02.2015 10:41
Медіапрофспілка на 5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи
Медіапрофспілка на  5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи

21-22 лютого в Києві відбувся 5-й з'їзд Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), на якому було обрано нове керівництво організації. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Обрані очолювати НМПУ до наступного з'їзду організації:  Юрій Луканов  (голова медіапрофспілки), Київ;  Андрій Яніцький  (перший заступник голови), Київ; Олександр Тарасов (заступник голови), Херсон; Юка Гаврилова, Київ; Анна Андрієвська, Київ, переселенка з Криму; Сергій Штурхецький, Рівне; Еміне Зіятдінова, Київ; Ігор Чайка, Київ; Сергій Бобра, Львів.  Обрано резерв керівного комітету на випадок вибуття когось із членів: Ольга Вдовенко, Харків; Богдана Стельмах, Луцьк.

 

З'їзд також затвердив план розвитку організації.  Вирішено вдосконалити захист прав журналістів через розвиток Юридичного  бюро, створивши до кінця 2017 року представництва, як мінімум, у двох регіонах України.  Буде також розширено навчання для журналістів у сфері безпеки, з цією метою НМПУ створить Тренінговий центр. Програма центру має стосуватися як навчання правилам роботи в гарячих точках, так і вивченню етичних норм роботи за екстремальних умов.

 

Розвиватимуться комунікативні заходи. НМПУ розширюватиме українсько-польський конкурс журналістської майстерності і запровадить щорічне підбиття підсумків професійної майстерності і у галузі захисту прав журналістів.

 

Медиіапрофспілка розвиватиме напрямок психологічної  підтримки журналістів.  Буде відновлено галузеві переговори на тему трудових і соціальних прав журналістів. НМПУ також запровадить біографічний довідник членів медіапрофспілки.

 

Нагадаємо, 20 січня представники журналістських організацій - НМПУ, Національної спілки журналістів (НСЖУ), Інституту масової інформації (ІМІ) та журналісти-практики обговорили з СБУ та Міноборони недоліки положення про акредитацію для роботи журналістів у зоні військового конфлікту на Донбасі.  Тепер картки про акредитацію журналістів для роботи у зоні проведення АТО видаватимуться не лише в Краматорську (Донецька область) як у центрі регіону, що контролюється українською владою, а й в Києві та Маріуполі (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY