detector.media
20.02.2015 18:15
У Варшаві фотовиставку про Євромайдан відкрив президент Коморовський
У Варшаві фотовиставку про Євромайдан відкрив президент Коморовський

Сьогодні, 20 лютого, Президент Польщі Броніслав Коморовський та посол України Андрій Дещиця відкрили перед президентським палацом у Варшаві фотовиставку, присвячену Євромайдану. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Це рік, тільки рік, або вже рік, який відділяє нас від дуже незвичайних подій, до яких слід повертатися в пам'яті, якщо хочеться зрозуміти сучасність, зрозуміти подальший розвиток української драми і одночасно - якщо хочеться зрозуміти шанси України і нашу польську активність у справах України», - підкреслив Броніслав Коморовський.

 

За його словами, Польща усім серцем підтримує Україну. «Це польське серце постійно диктує нам зацікавлення, позитивне ставлення і бажання допомогти зберегти незалежність України, і її право бути частиною західного світу», - підкреслив польський президент.

 

Він додав, що саме Майдан став значним викликом для світу, аби він «захотів допомогти Україні опинитися в безпечному демократичному, західному, європейському світі».

 

У свою чергу Андрій Дещиця подякував президентові і польському народові за міцну підтримку. «Ця підтримка є дуже важливою для України у боротьбі за демократію, волю, членство у Євросоюзі, а в цьому році є важливою у боротьбі за незалежність і боротьбу з агрессором», - наголосив посол.

 

Раніше заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий повідомив, що на Марш гідності , який відбудеться у Києві 22 лютого, приїдуть керівники десяти держав і урядів.  Серед них - Президент Польщі Броніслав Коморовський і екс-прем'єр Польщі, голова Ради Європи Дональд Туск.

 

Нагадаємо, щоденна польська Gazeta Wyborcza, яку очолює відомий журналіст, письменник Адам Міхнік, зібрала на допомогу для постраждалих від бойових дій мешканців Донбасу більше $200 тисяч (721 691 злотий).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY