detector.media
20.02.2015 12:36
«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників
«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників

Телеканал «Інтер» переоформив свої ліцензії у зв'язку зі зміною власників і пов'язаних осіб. Відповідні зміни до його ліцензій внесла 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Частка акцій 29% перейшла від російського ВАТ «Первый канал» до кіпрської компанії Vacea Ventures Limited («Васеа венчурс лімітед»).

 

Іншими власниками каналу є київське ТОВ «Український медіа-проект» (61%) і київське ТОВ «Пегас телебачення» (10%).

 

Також змінився склад пов'язаних осіб. З їхнього числа вибули Федеральне агентство з управління державним майном (Росія), Федеральне державне унітарне підприємство «ІТАР-ТАСС» (Росія), ТОВ «ОРТ-КБ» (Росія) і ТОВ «РастрКом-2002» (Росія).

 

У числі пов'язаних осіб залишилися кіпрська компанія Inter Media Group Limited і компанія з Британських Віргінських островів «Пегас Ентертейнмент Лімітед».

 

Водночас в одного з акціонерів «Інтера» - ТОВ «Український медіа-проект» - змінилася адреса: компанія переїхала з вул. Леонтовича, 7, кв. 6 у Києві на вул. Воровського, 22А в Києві.

 

На запитання членів Національної ради, хто кінцевий бенефіціар телеканалу «Інтер», голова правління каналу Єгор Бенкендорф повідомив: Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін.

 

«Стосовно цього питання (виведення російського «Первого канала» зі структури власності «Інтера». - ТК) був великий резонанс, - нагадав заступник голови Нацради Григорій Шверк. - Нам усім дуже б хотілося знати, хто саме є кінцевим вигодонабувачем усіх телерадіоорганізацій, і телекомпанії «Інтер» теж, але в нас немає жодної юридичної можливості, крім як почути це від представників компанії. Є декілька законопроектів, які можуть надати нам додаткові можливості в цьому питанні, але поки що вони не розглянуті».

 

Також пан Шверк повідомив, що Нацрада перевірила, чи вклався «Інтер» у передбачені законом строки для внесення змін до ліцензії після зміни власника (закон дає на це 10 днів). За даними пана Шверка, 3 лютого в єдиному державному реєстрі ще фігурували попередні власники, 4 лютого - вже нові, і саме 4 лютого до Нацради надійшла заява «Інтера» про переоформлення ліцензії. «В цьому сенсі компанія виконала всі норми закони», - повідомив він.

 

Однак Нацрада у своєму рішення про переоформлення ліцензії «Інтера» одним з пунктів рекомендувала телекомпанії впродовж двох тижнів надати регулятору документи, які підтверджують дату внесення змін щодо відомостей про акціонерів. «Ми просимо надати нам підтвердження інформації, яку ми отримали в мережі інтернет», - пояснив Григорій Шверк.

 

Нагадаємо, зранку 3 лютого телеканал «Інтер» повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited, власниками яких є бізнесмени Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, викупили 29% акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"», які належали російському ВАТ «Первый канал», за $100 млн. Крім того, була досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали українській компанії ТОВ «Пегас телебачення».

 

Таким чином, за повідомленням каналу, 100% акцій «Інтера» повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

 

4 лютого із системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) стало відомо, що пакет акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"» в розмірі 29%, що належав російському ВАТ «Первый канал», був перереєстрований на кіпрську компанію Vacea Ventures Limited.

 

Такі зміни в структурі власності «Інтера» відбулися в дні, коли Верховна Рада мала розглядати законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який пропонує заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій. Однак досі цей законопроект не розглянуто.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY