detector.media
19.02.2015 15:05
Розпочався конкурс для інтернет-активістів The Bobs 2015
Розпочався конкурс для інтернет-активістів The Bobs 2015

11-й конкурс для інтернет-активістів The Bobs 2015, що визначає найкращі інтернет-проекти та активістів із різних країн світу, розпочинає роботу. Про це повідомляють організатори конкурсу, який проводить Deutsche Welle.

 

Цього року Deutsche Welle вперше вручить приз «За свободу слова». Його отримає особистість або ініціатива, яка особливим чином захищає в інтернеті право людей на вільне висловлювання думок.

 

Новими є й номінації «Найкраща соціальна ініціатива в мережі», «Безпека й захист особистих даних» і «Мистецтво та медіа».

 

У номінації «Найкраща соціальна ініціатива в мережі» журі обере проект, який використовує можливості цифрових комунікацій, аби прискорити позитивні зміни в суспільстві. Наприклад, у сфері освіти, рівноправ'я, охорони здоров'я, довкілля та ін.

 

Для номінації «Безпека й захист особистих даних» відзначать  рішення у сфері програмного забезпечення або сайти, що допомагають інтернет-користувачам захищати особисті дані та приватну сферу.

 

У номінації «Мистецтво та медіа» нагородять проект, «який видатним чином використовує засоби цифрової комунікації, щоб мистецьки інтерпретувати важливі суспільні теми». Також у цій номінації розглядають ініціативи, що сприяють інноваційному використанню інформації в мас-медіа - наприклад, зі сфери громадянської журналістики та журналістики даних.

 

Переможців визначатиме міжнародне журі. Україну в журі The Bobs представляє директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк. Медіапартнером The Bobs в Україні виступає «Громадське телебачення».

 

Для участі в конкурсі The Bobs приймаються проекти, написані однією з 14 мов: українською, англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою або французькою. Номінувати можна інтернет-сторінки різних форматів - блоги, мікроблоги, Facebook-сторінки, веб-сайти, YouTube-канали, подкасти та інше.

 

Переможці трьох міжнародних номінацій будуть запрошені на церемонію нагородження, яка відбудеться 23 червня під час медіаконференції Deutsche Welle Global Media Forum у Бонні. Володар призу DW «За свободу слова» буде оголошений 26 лютого.

 

Реєстрація учасників конкурсу триває до 12 березня. Українські учасники можуть подавати заявки тут.

 

Нагадаємо, у травні минулого стали відомі переможці ювілейного конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014 (The Best of Online Activism), серед яких є п’ять українських проектів.

 

Facebook-сторінка «Євромайдан» перемогла у номінації «Найкращий блог» за версією користувачів. Проект випускників та викладачів Могилянської школи журналістики StopFake.org став найкращим блогом російською мовою. Він викриває брехню в медіа стосовно нинішніх подій в Україні. Сайт YanukovychLeaks отримав Спеціальний приз від організації «Репортери без кордонів». В рамках цього проекту група журналістів та волонтерів аналізує та систематизує величезний масив фінансових документів Віктора Януковича, знайдених у Межигір’ї. У номінації «Найкреативніший та найоригінальніший» за версією читачів переміг проект «Вавилон´13». Його автори знімають документальне кіно про народження громадянського суспільства в Україні. Блог Сергія Лещенка відзначили у номінації «Вибір користувачів: найкращий проект українською мовою».

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY