detector.media
19.02.2015 12:53
За попередньою версією пожежа біля «Укрїнформу» відбулася внаслідок підпалу
За попередньою версією пожежа біля «Укрїнформу» відбулася внаслідок підпалу

За однією з версій пожежа у відселеному будинку по вулиці Богдана Хмельницького у Києві сталася через підпал, або через необережне поводження з вогнем осіб без певного місця проживання. Остаточну причину пожежі встановить слідство, повідомляє «Укрінформ», з посиланням на заяву керівника прес-служби головного управління ДСНС у Києві Світлани Водолаги.

 

За її словами, гасіння ускладнювалося тим, що будівля стара і має дерев'яні внутрішні перекриття, внаслідок чого вогонь відразу охопив значну площу. Відселена будівля була відключена від електро- та газопостачання.

 

Заподіяні пожежею збитки встановить спеціальна комісія. Вона також має визначити, підлягає будівля по вул. Богдана Хмельницького, 10 відновленню чи знесенню.

 

Як повідомив один з рятувальників, представники КП «Київміськсвітло», яких викликали відразу після займання для відключення від енергопостачання вуличних гірлянд на вулиці Богдана Хмельницького, прибули на місце пожежі лише о 9.40 після кількох повторних дзвінків. До цього працівники ДСНС намагалися вимкнути їх самостійно.

 

Нагадаємо, дзвінок про займання надійшов о 7.09 ранку. У зв'язку з цим, в Українському національному агентстві «Укрінформ», що розміщується у сусідній будівлі по вулиці Богдана Хмельницького, 8/16,  було оголошено загальну евакуацію.  Станом на 11.40 пожежу у будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 10, було ліквідовано

 

17 лютого у Києві на вулиці Дмитрівській зайнялася будівля навпроти офісу телеканалу «Інтер». А в листопаді минулого року біля кіностудії імені Олександра Довженка в Києві сталася велика пожежа.

 

 Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY